Zážitky, aké si odnesiete len z Dubaja

Krajina šejkov láka na tie najneobyčajnejšie zážitky. Z dovolenky v Dubaji si ich odnesiete aj vy.

FOTO: depositphotos.com

Spojené arabské emiráty sa pyšnia hneď niekoľkými svetovými NAJ. Stojí tu najvyššia budova sveta, najväčšie nákupné centrum a množstvo zábavných parkov. Nenadarmo sa teda hovorí, že práve v Dubaji uvidíte a zažijete veci, aké nikde inde na svete.

Jednou z hlavných atrakcií tohto bohatého emirátu je Dubajská fontána, Dubai Fountain. Ako inak, aj tá je najväčšia na svete. Tvorí ju päť kruhov rozličných veľkostí a dva oblúky. Stojí v umelo vybudovanom jazere Burj Khalifa Lake, na ktorého mieste bola ešte pred pár rokmi len suchá púšť. Vybudovanie fontány, navrhnutej spoločnosťou, ktorej dielom je aj známa fontána Belagio v Las Vegas, stálo Dubaj vyše dve sto miliónov dolárov. To však nie je jediné ohromujúce číslo týkajúce sa fontány. Prúd vody totiž vytryskne až so výšky 150 metrov, čo je približne výška 50-poschodovej budovy. V jednej chvíli tak do vzduchu vyletí až 83-tisíc litrov vody. Dĺžka fontány je 275 metrov. Počas svetelnej šou ju osvetľuje 6600 svetiel a vraj je ich žiaru vidieť až z vesmíru.

fontana

Úžasná Dubajská fontána stojí priamo pred najvyššou budovou sveta Burdž Khalífa.

FOTO: depositphotos.com

Počas dňa sa konajú dve predstavenia – jedno o 13:00 hod. a druhé o 13:30 hod. Podvečer sa potom predstavenie začína o 18:00 a opakuje sa každú polhodinu až do 22:00, cez víkendy (v Dubaji je to štvrtok, piatok a sobota) trvajú predstavenia ešte o hodinu dlhšie. Hudobné predstavenie trvajúce približne päť minút ponúka rôznorodú hudbu – od arabských a afrických tónov až po populárne piesne. Voda “tancuje” na song Time To Say Goodbey od Andreu Baocceliho a Sarah Brightman, ale aj na hit Whitney Houston I Will Always Love You, pesničku kráľa popu Michaela Jacksona Thriller a mnohé ďalšie, spolu ich má fontána v repertoári asi 30.

Lyžovačka pod páliacim slnkom? Nič nemožné!

Dubaj je známy horúcim počasím, púšťou a morom. Okrem toho si však počas exotickej dovolenky v Dubaji môžete aj v pohode zalyžovať. Stačí navštíviť nákupné centrum Mall of The Emirates, jedno z najväčších nákupných centier na svete. Jeho súčasťou je lyžiarsky areál SKI Dubai s piatimi lyžiarskymi traťami rôznej náročnosti, Freestyle zónou pre snowboardistov, lanovkou a vlekom. Nechýba ani priestor na stavanie snehuliakov alebo guľovačku. Ani nebudete vedieť, že priamo nad vami páli horúce slnko. Teplota sa v SKI Dubai totiž pohybuje okolo -2 stupňov Celzia. Snehové radovánky zabezpečuje asi 6000 ton snehu a 27 snežných diel.

sky dubai

Pravú zimnú atmosféru dotvárajú padajúce snehové vločky.

FOTO: archív verne.sk

Asi len málokto by si so sebou bral na dovolenku do Dubaja lyžiarsku výstroj, no všetko potrebné vám požičajú priamo na mieste. Ak by sám predsa niečo chýbalo, môžete si to dokúpiť vo vedľajšom obchode so športovými pomôckami.

Najkrajšia záhrada, akú ste kedy videli

V Dubai Miracle Garden na vás čaká poriadne prekvapenie a skutočný zázrak – obrovská záhrada uprostred púšte, ktorá je domovom okolo 100 miliónov kvetov. Dubai Miracle Garden je súčasťou Dubailandu, ambiciózneho projektu, ktorý by mal byť najväčším zábavným parkom na svete. Pestré kvety vytvárajú tradičné kvetinové záhony, no to nie je všetko. Stredobodom pozornosti sú vytvarované úžasné srdcia, hviezdy, iglu alebo pyramídy.

dubai garden

Ako v ríši divov – záhrada plná kvetov uprostred púšte.

FOTO: facebook Dubai Miracle Garden

V parku stále pribúdajú ďalšie novinky. Tou tohtoročnou je Butterfly Garden, záhrada guľatého tvaru. Na rozlohe 1800 metrov štvorcových stojí deväť pavilónov s motýľmi rôznych farieb, veľkostí a druhov. Medzi kupolami pribudne aj lákavé motýlie múzeum a park. Na rozdiel od Dubai Miracle Garden, ktorá je na vrchole leta uzavretá, záhrada motýľov bude otvorená počas celého roka. 

Chcete aj vy vyskúšať tieto a mnohé ďalšie atrakcie? Vyberte si svoju dovolenku v Dubaji v našej cestovnej agentúre verne.sk a máte ich na dosah!

 

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.