Zasnívajte sa s nami. Toto je 25 najkrajších pláží celého sveta

Teploty sa zvyšujú a leto sa nezadržateľne blíži. Každým ďalším dňom snívame o letnej dovolenke stále viac. Kým jedni si ju predstavujú ako aktívny oddych spojený s turistikou, pre iných je dokonalým šťastím ľahnúť si na krásnu pláž, nechať sa obmývať teplým morom a len tak leňošiť.

Ak do tej druhej skupiny patríte aj vy, prinášame vám rebríček 25 najkrajších pláží sveta, ktorý zostavili čitatelia známeho cestovateľského portálu TripAdvisor. Pri pohľade na biely piesok a tyrkysové more im dávame za pravdu. Ako by ste sa rozhodli vy?

1. Pláž Grace Bay, Providenciales, Turks and Caicos

FOTO: flickr.com/Michelle R

Za najkrajšiu vybrali cestovatelia pláž v Karibiku, konkrétne na súostroví Turks and Caicos.

2. Pláž Baia do Sancho, Brazília

foto

FOTO: flickr.com/Rick Neves

Pláž sa nachádza na malom ostrovčeku, ale podobne krásne miesta viete nájsť aj na pevnine. Cestovná agentúra verne má vo svojej ponuke zájazd do blízkej Fortalezy. Ak sa trochu poobzeráte, možno sa vám podarí zabezpečiť si výlet a navštíviť druhú najkrajšiu pláž sveta.

3. Pláž Paraiso, Kuba

foto

FOTO: flickr.com/Nadya

Čitatelia portálu opísali túto pláž ako nádhernú s „najmodrejšou“ vodou na svete. Či to tak skutočne je, sa môžete na vlastné oči presvedčiť aj vy sami. Výlet do Cayo Largo na Kube nájdete na verne.sk.

4. Pláž Anse Lazio, ostrov Praslin, Seychelly

foto

FOTO: flickr.com/Stewart Morris

Kryštálovo čistá a teplá voda. Ten, kto nerád strávi celý deň na slnku, sa môže ukryť v tieni, ktorý poskytujú okolité stromy. Seychelly sú aj medzi Slovákmi vyhľadávanou destináciou. S verne.sk ju môžete navštíviť tiež a zistíte, či je pláž Anse Lazio naozaj taká krásna, ako o nej hovoria ostatní cestovatelia.

5. Pláž Cayo de Agua, Venezuela

foto

FOTO: flickr.com/Marcos Lana

Všetky odtiene modrej nájdete na nádhernej pláži Cayo de Agua vo Venezuele. Ak by ste radi vyskúšali letnú dovolenku v exotike, vyberte si túto krajinu v cestovnej agentúre verne.

6. Pláž Flamenco, Portoriko

foto

FOTO: flickr.com/Angel Xavier Viera-Vargas

Miesto, z ktorého si nemôžete priniesť nedokonalú fotografiu z letnej dovolenky pri mori. Oproti priezračnej vode vystupujú zelené hory, čím vytvárajú jedinečný kontrast. Ak by ste si takýto záber z letnej dovolenky chceli priniesť aj vy, objednajte si zájazd na verne.sk a ostatné je už len na vašej šikovnosti.

7. Pláž Playa de Ses Illetes, Formentera, Baleárske ostrovy

foto

FOTO: flickr.com/Jose Téllez

Baleáre sú dnes miestom, kam sa za dovolenkou pri mori vydávajú v hojnom počte aj Slováci. Ak sem smerujú vaše kroky aj počas tohto leta, určite podniknite výlet na pláž, ktorá skončila na siedmom mieste v hodnotení cestovateľov z celého sveta. Ak ste sa zatiaľ ešte nerozhodli, kde tento rok strávite letnú dovolenku, môže byť pre vás Formentera, Malorka či Ibiza tou správnou voľbou.

8. Ngapali Beach, Mjanmarsko

foto

FOTO: nyanmyintthucarrental.com

Možno by ste to nečakali, ale aj pláž v Mjanmarsku sú krásne a majú čo ponúknuť. Toto je jeden z dôkazov.

9. Pláž West Bay, Honduras

foto

FOTO: flickr.com/Grace Ho

Za deviatou najkrajšou plážou sveta sa môžete vydať aj vďaka ponuke verne.sk. Ak ste navyše zanietený potápač, je toto miesto pre vás ako stvorené.

10. Nacpan Beach, El Nido, Filipíny

foto

FOTO: flickr.com/pabs242

Ako píšu cestovatelia na portáli TripAdvisor, nezabudnuteľnou robí túto pláž kombinácia zlatistého piesku, čistého mora, dlhého pobrežia a okolitej prírody. Filipíny ale ponúkajú aj ďalšie miesta, ktoré stoja za to, aby ste si ich vybrali ako svoju najbližšiu destináciu pre letnú dovolenku pri mori.

11. Maho Beach, Cruz Bay, St. John

foto

FOTO: flickr.com/David Gonzalez

Zaplávať si s morskými korytnačkami sa nedá na veľa miestach na svete. Na Maho Beach, ktorá patrí k ostrovu St. John, ale túto atrakciu môžete zažiť. A možno sa k vám počas opaľovania pridá aj leguán.

12. Whitehaven Beach, Whitsunday Island

foto

FOTO: flickr.com/Stefan Heinrich

Podľa názvu by mala byť pláž na ostrove Whitsunday „nebesky biela“. A zábery, ktoré z tohto miesta pochádzajú, svedčia o tom, že je to pravda.

13. Pláž Sharm El Luli, Marsa Alam, Egypt

foto

FOTO: flickr.com/Angelo Cian

Doslova raj na zemi, aj takto opisujú toto miesto turisti, ktorí ho už navštívili. Pridajte sa k nim aj vy, vyberte si dovolenku pri mori s verne.sk a odmenou vám bude pokoj na nedotknutej krásnej pláži a pestrý život pod hladinou mora.

14. Pláž Elafonissi, Kréta, Grécko

foto

FOTO: flickr.com/jpeggg77

Dovolenka na Kréte v sebe spája luxus a tradičný grécky život. Pláž Elafonissi je zasa kombináciou modrého mora a ružového piesku. Zabezpečiť si letnú dovolenku na Kréte je ešte stále čas. Cestovná agentúra verne má hneď niekoľko ponúk, z ktorých určite vyberiete. A je jedno, či preferujete odlety z Viedne alebo z Bratislavy.

15. Pláž Manuel Antonio, Národný park Manuel Antonio, Kostarika

foto

FOTO: flickr.com/Pascal Boegli

Ďalšou exotickou krajinou ako stvorenou na spoznávanie počas letnej dovolenky je Kostarika. Bonusom, o ktorom budete môcť ešte dlho rozprávať, je, že tu nájdete jednu z najkrajších pláží na svete.

16. Pláž The Baths, Virgin Gorda, Britské Panenské ostrovy

foto

FOTO: flickr.com/Michael Dale

Jedno z najkrajších miest v Karibiku, aj takto opisujú pláž The Baths na Britských panenských ostrovoch cestovatelia, ktorí si toto miesto nevedia vynachváliť. Keď sa pozeráme na fotografie, ani sa im nečudujeme.

17. Pláž Camp's Bay, Camps Bay, Južná Afrika

foto

FOTO: flickr.com/ Robert Sillett

Pre dovolenkárov, ktorí preferujú chladnejšie a väčšie vlny, je určená pláž Camp's Bay v JAR, ktorá sa nachádza v blízkosti Kapského mesta. Čo takto stráviť dovolenku pri mori na tomto mieste? Vyberte si z ponuky verne.sk!

18. Pláž Praia da Marinha, Carvoeiro, Portugalsko

foto

FOTO: flickr.com/ _Rjc9666_

Pláž leží v regióne Algarve, kam sa môžete vybrať aj so slovenskou cestovnou agentúrou verne.sk. Na pláži nájdete útesy, skaly a dokonca jaskyne.

19. Pláž Kata Noi, Karon, Thajsko

foto

FOTO: flickr.com/ ( ´_ゝ`) Sho

Ani veľká, ani malá. Ani studená, ani horúca. Aj taká je podľa cestovateľov pláž Kata Noi v Thajsku. Presvedčte sa o tom na vlastnej koži, v cestovnej agentúre verne.sk je vždy z čoho si vybrať.

20. Pláž Clearwater, Florida

foto

FOTO: flickr.com/ Jerry Caruthers

Najlepším miestom na Floride, kde môžete stráviť slnečný deň je práve pláž Clearwater s jemným pieskom. Ak sa budete dobre pozerať, môžete na horizonte uvidieť aj šantiace delfíny. Ak ste ešte neboli na dovolenke v USA, je najvyšší čas, aby ste to zmenili.

21. Pláž Paraiso, Tulum, Mexiko

foto

FOTO: flickr.com/ ignition187

Palmy nad vašimi hlavami, na horizonte len šíre modré more. Len tak si ľahnúť na pláž a užívať si slnečné lúče. Presne tieto sny sa vám splnia na pláži Paraiso v Mexiku. Exotickú destináciu navštívite vďaka ponuke verne.sk.

22. Pláž Agonda, India

foto

FOTO: flickr.com/ Sarah Lane

Pokojná pláž sa nachádza ďalej od rušného života a poskytuje priestor na tichú meditáciu, opisujú toto miesto turisti. India je krajinou, kde sa duchovné hodnoty uctievajú viac, ako sme zvyknutí, a rozhodne stojí za to, aby ste ju prebádali.

23. Pláž Horseshoe Bay, Southampton Parish, Bermudy

foto

FOTO: flickr.com/ jaimekinser

Pláž s ružovým pieskom a jemnými vlnkami ocenili mnohí ľudia, ktorí na nej strávili už niektorú zo svojich letných dovoleniek pri mori.

24. Pláž Tumon, Mariánske ostrovy

foto

FOTO: flickr.com/ Gerald Zinnecker

Široká pláž s jemným pieskom a krásne čisté more. Ak by ste sa navyše radi venovali niektorým z vodných športov, niekoľko možností nájdete aj tu.

25. Pláž Praia de Santa Maria, Kapverdy

foto

FOTO: flickr.com/ Vasco Pereira

Už aj Slováci objavili túto krajinu a každý rok niektorí z nás strávia svoju dovolenku pri mori práve na Kapverdách. Nezabudnuteľné zážitky z exotickej krajiny si môžete odniesť aj vy, stačí si vybrať z ponuky cestovnej agentúry verne.sk.

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.