Zadržte dych, prichádzajú... Úžasné bazény z celého sveta

Krásna čistá voda, nikdy nekončiaci výhľad, skvelé osvieženie. Mnohé hotely si dávajú záležať na tom, aby svojim hosťom pripravili pohodové chvíle práve v bazénoch a preto im venujú zvláštnu pozornosť. Výsledkom sú jedinečné vodné plochy, z ktorých nebudete nielen vedieť odtrhnúť oči, ale stavíme sa, že by ste si do nich s radosťou hneď aj skočili.

Hotel Grace, Santorini

Infinity bazén v hoteli Grace na gréckom ostrove Santorini.

FOTO: archív verne.sk

Bazén postavený vysoko nad panvou kaldery ponúka úžasný výhľad na biele strechy okolitých domčekov, na benátske ruiny aj na nekonečný horizont, posiaty ostrovmi Thirasia, Palaia a Nea Kameni. Celú panorámu si hostia v hoteli Grace Santorini ***** najlepšie vychutnajú priamo z infinity bazéna, ktorý vyzerá, akoby visel priamo nad Egejským morom.

Chedi Muscat, Omán

foto

Bazén bez konca. Kto by sa v ňom nechcel vykúpať?

FOTO: archív verne.sk

Minimalistický hotel je v tradičnej oblasti Muscat raritou. Jeho neuveriteľne dlhý bazén je obzvlášť luxusným miestom, z ktorého je úchvatný výhľad na záliv. S dĺžkou približne 100 metrov je najdlhším bazénom na Strednom Východe. Hostia majú možnosť zarezervovať si niektorú z malých chatiek pri bazéne a vychutnať si v nich úžasné jedlo. Hotel Chedai Muscat***** v Ománe nájdete aj v ponuke cestovnej agentúry verne.sk!

Hotel Anantara, Bali

foto

Pri západe slnka sú výhľady z bazéne neuveriteľné.

FOTO: bali-uluwatu.anantara.com

Na južnom cípe oblasti Nusa Dua na Bali leží hotel Anantara Bali Ulu Watu Resort & Spa*****. Svojím hosťom ponúka ten najlepší relax v bazéne, ktorý vyzerá, akoby prechádzal priamo do oceána pod ním. Hotel stojí na útese, vďaka čomu je aj z bazéna ohromujúci výhľad.

Park Hyatt Siem Reap, Kambodža

foto

Bazén, v ktorom sa každý hosť cíti absolútne dokonale.

FOTO: siemreap.park.hyatt.com

Bazén v hoteli Park Hyatt Siem Reap***** so slanou vodou si vychutnajú všetci tí, ktorí majú radi morskú vodu, ale zároveň pokojnú hladinu bazénov. Okrem toho tento hotel ponúka aj ubytovanie v izbách, ktoré majú priamo na terase svoj vlastný menší bazén. Dokonalá dovolenka? Nájdete ju aj v ponuke cestovnej agentúry verne.sk!

Amaranthé Bay Resort, Srí Lanka

foto

Aj hotely na Srí Lanke majú neuveriteľné bazény.

FOTO: amaranthebay.com

Na východnom pobreží Srí Lanky nájdete novopostavený hotel Amaranthé Bay Resort*****, ktorý sa nachádza v krásnej lagúne. Hoci ide o maličký hotel, ktorý má len 25 izieb, bazén má veľkosť ako niektoré väčšie hotelové rezorty. Hostia si môžu vychutnať príjemný odpočinok na ležadlách priamo v bazéne a s výhľadom, z ktorého sa tají dych. Aj do tohto hotela sa môžete vybrať s verne.sk!

Jade Mountain, St. Lucia

foto

Z nekonečného bazéna je úchvatný výhľad.

FOTO: jademountainstlucia.com

Jedno z najkrajších miest na svete, ktoré je symbiózou prírody a romantickej dovolenky. Do apartmánov vedú neobvyklé mosty a kamenné piliere vyzerajú, akoby rástli až do neba. Hostia si môžu z hotela vychutnať panoramatický výhľad na dve sopky, ktoré sa týčia z mora priamo oproti. Hotel Jade Mountain na Svätej Lucii patrí k tým drahším, no snívať predsa môžeme. :) A ak si môžete takúto luxusnú dovolenku dovoliť, potom sa obráťte na cestovnú agentúru verne.sk.

Hôtel du Cap Eden Roc, Francúzsko

foto

Kto by nechcel prežiť západ slnka na tomto mieste?

FOTO: hotel-du-cap-eden-roc.com

Z niekdajšej vily na francúzskom pobreží v meste Antibes sa stal luxusný päťhviezdičkový hotel. Du Cap Eden Roc sa môže pochváliť bazénom, ktorý je vytesaný do prírodnej skaly Cap d’Antibes. Vyhrievaný bazén so slanou vodou ponúka neuveriteľný výhľad na Stredozemné more okolo prestížneho rezortu. Zároveň je dôkazom toho, že miesta, v ktorých nájdete skutočný luxus, sa nachádzajú aj v Európe.

Oberoi Udavillas, India

foto

Vymyslieť tento bazén s krásnym okolitým prostredím chcelo poriadne kreatívneho ducha.

FOTO: oberoihotels.com

Bazén v hoteli Oberoi Udavillas, ktorý nájdete v indickom Udaipure, je neskutočne krásny a ohromne veľký. Na prednej strane ho obklopuje svieža záhrada a jazero Pichola. Vzadu sú zasa tradičné domčeky a pieskovo sfarbené oblúky paláca. Nechcete sa o bazén deliť s ostatnými? Tak si ho zarezervujte len pre seba a pokojne doňho aj skočte.

Soho House, Berlín

foto

Chystáte sa do Berlína? Nenechajte si utiecť túto jedinečnú atrakciu.

FOTO: sohohouseberlin.com

Aj nemecké hlavné mesto sa môže pochváliť miestom s bazénom, ktorý vyzerá ako z úplne iného sveta. Na streche Soho House sa môžu hostia ovlažiť v príjemnej 26-stupňovej vode, kde zabudnú na všetky problémy predchádzajúceho dňa. Bonusom je výhľad, ktorý sa v Berlíne len tak nenájde.

Hotel Fasano, Rio de Janeiro

foto

Hotel Fasano v Rio de Janeiro.

FOTO: fasano.com.br

Pohľady športových fanúšikov sa už dlhšie upierajú na brazílske Rio de Janeiro, kde sa onedlho začne olympiáda. Kým sa ale bude reálne na čo pozerať v športovom zápolení, pokochajte sa pohľadom na bazén v hoteli Fasano, ktorý nájdete tiež v tomto meste. Asi nebude úplne tým miestom, kde sa športoví fanúšikovia ubytujú, ale zasnívať si určite môžu.

San Alfonso Del Mar, Čile

foto

Máte chuť zaplávať si v pyramíde? V Čile žiadny problém!

FOTO: sanalfonso.cl

Hovorí sa, že to najlepšie na koniec, preto sme si aj my nechali tento hotel ako posledný. Najcennejší rezort a bazén v Čile San Alfonso del Mar ukrýva jedinečný bazén, ktorý je schovaný pod priehľadnou kupolou pyramídy, kde si môžu hostia príjemne zaplávať. Kto si chce len trošku „poleňošiť“, tomu padne do oka vírivka hneď vedľa. To ale nie je všetko, keď uvidíte záber na celý bazén, ktorý sa pred rezortom nachádza, zakrúti sa vám hlava!

foto

Dá sa tomuto obrovi ešte vôbec povedať bazén? :)

FOTO: sanalfonso.cl

Aj v ďalších hoteloch nájdete krásne a jedinečné bazény, ktoré vám spríjemnia vaše dni počas dovolenky. Vyberte si z ponuky cestovnej agentúry verne.sk ten, ktorý sa vám najviac zapáči!

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.