VIDEO: Turci potopili lietadlo. Turistov lákajú na neuveriteľnú novinku

Potopené lietadlo má prilákať turistov, ktorých hobby je potápanie.

FOTO: screenshot youtube.com

Zaujať cestovateľov tak, aby sa do krajiny radi vracali na letnú dovolenku niekoľko sezón po sebe, nie je jednoduché. Vyžaduje si to nápady a kreatívne riešenia. Mnohí z nás si pomyslia, že prísť s niečím neobvyklým už ani nie je možné. A potom prídu ľudia, ktorí dokážu, ako veľmi sme sa mýlili.

Podobne je to aj v prípade Turecka. Vyhľadávaná krajina, do ktorej si svoju letnú dovolenku môžete vybrať v cestovnej agentúre verne.sk, sa stále snaží zlepšovať a zdokonaľovať svoje služby. Je domovom mnohých pamiatok, ktoré by nemali ujsť žiadnemu cestovateľovi. V dnešnej modernej dobe ale treba prísť s niečím originálnym, a to sa pred krátkym časom Turecku podarilo dokonale.

foto

Keď sa z potopeného lietadla stane umelý útes, dokáže veľmi rýchlo prilákať veľké množstvo flóry a fauny.

FOTO: screenshot youtube.com

Na posilnenie turistického ruchu letoviska Kusadasi siahli po netradičnej novinke. Do Egejského mora potopili vrak lietadla, z ktorého sa tak stal umelý útes. Jeho hlavným cieľom je prilákať na letnú dovolenku do Turecka a najmä do Kusadasi čo najviac turistov, ktorých láka podmorský svet. Z Kusadasi chcú urobiť stredisko potápačskej turistiky. Hoci už pred časom boli pri tureckom pobreží potopené tri lietadlá, prvý raz ide o taký veľký stroj, akým je Airbus A-300, na ktorého palubu sa zmestí až 260 cestujúcich, je dlhé 54 metrov a rozpätie krídel predstavuje 44 metrov.

Dvojhodinové divadlo so stovkami zvedavcov

Lietadlo má 36 rokov a od súkromnej leteckej spoločnosti ho odkúpili za 270-tisíc tureckých lír (cca. 82-tisíc eur), informoval portál The Guardian. Stovky zvedavcov sledovali dve a pol hodiny trvajúci ponor z neďalekých lodí alebo priamo z pláže. Tlieskali a povzbudzovali, až kým sa nos lietadla napokon nestratil pod hladinou mora.

foto

Niekoľkohodinové divadlo sledovali stovky ľudí.

FOTO: screenshot youtube.com

Ako dodala starostka provinčnej oblasti Aydin, ich „cieľom je diverzifikovať turizmus v Kusadasi a dosiahnuť, aby sezóna trvala celých dvanásť mesiacov“. Sezóna na Egejskej riviére je už v plnom prúde a potopené lietadlo si určite obzrie aj nejeden Slovák, ktorý sa vyberie na letnú dovolenku do Turecka s cestovnou agentúrou verne. Ak vám skôr vyhovujú miesta Tureckej riviéry ako Alanya, Antalia, Side a ďalšie, aj tie môžete navštíviť spolu s nami.

VIDEO: Pozrite si, ako prebiehalo celé potopenie lietadla

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.