VIDEO: Luxus v oblakoch. Exotické výlety dostanú podobu ako nikdy predtým

Luxusné zaoceánske lode plaviace sa do najexotickejších častí sveta dostanú veľkú konkurenciu. Spoločnosť Crystal Cruises patrí k špičkám v poskytovaní komfortných plavieb. Teraz sa rozhodla dostať na vyšší level aj leteckú dopravu. A tá bude naozaj luxusná!

Z klasického lietadla typu Boeing 777-200LR sa po úpravách stane bezkonkurenčne sofistikovaný dopravný prostriedok. Už prvé čísla hovoria za všetko: lietadlo bude prispôsobené na komfortný let pre 84 pasažierov, kým do klasického lietadla sa zmestí 314 až 451 cestujúcich. Tí si budú v elegantnom prostredí vychutnávať exotické pobyty trvajúce dva až štyri týždne.

lietadlo

Na palubu lietadla sa zmestí len vyše 80 cestujúcich.

FOTO: facebook Crystal Cruises

Lietadlo s vlastným barom a kuchárom

Nepohodlný spánok v lietadle sa stane minulosťou vďaka špeciálnym polohovacím sedadlám, ktoré sa dajú sklopiť do podoby postele s dĺžkou 186 centimetrov. Samozrejmosťou sú deky, bedrové vankúše, plyšové periny a dokonca aj matrace. Komfort počas letu doplnia technologické vymoženosti – iPad pre každého cestujúceho, Wi-Fi pripojenie alebo 24-palcový interaktívny televízor so širokou ponukou filmov. Navyše má byť každá sedačka vybavená množstvom USB portov a napájacími zásuvkami na nabíjanie vlastných telefónov, tabletov či notebookov.

lietadlo

Kreslá, ktoré sa dajú sklopiť ako posteľ, doprajú pohodlný spánok.

 

FOTO: facebook Crystal Cruises

Prednú časť lietadla vyplní „obývacia izba“ s barom, pohovkami a jedálenskými stolmi vhodnými pre šesť osôb. Jediné, čo bude chýbať, je klasická lietadlová strava. Ale to len preto, aby ju mohli nahradiť jedlá pripravované vlastným šéfkuchárom. K obedom či večeriam sa bude podávať starostlivo vyberané víno.

Spoločnosť plánuje prvé lety už v roku 2017. „Nie je to len vzrušujúci nový podnik pre Crystal, ale priekopnícky vývoj v luxusnom cestovnom ruchu,“ opísal podľa denníka The Telegraph plány spoločnosti jej riaditeľ Edie Rodriguez. Samozrejme, že tento luxus bude mať aj svoju cenu. Tá by sa podľa prvých informácií mohla dostať až na hranicu okolo 100-tisíc dolárov. Pre obyčajných smrteľníkov teda asi ostane len snom, ale na druhej strane, ako sa hovorí – nikdy netreba prestať snívať.

lietadlo

Bar a jedáleň budú súčasťou vybavenia lietadla.

FOTO: facebook Crystal Cruises

Luxusné lety ponúkajú aj hotelové siete

Lietadlo Crystal Cruise ale nebude prvé, ktoré ponúkne netradičný letecký zážitok. Vlani uviedla sieť hotelov Four Season prvý súkromný tryskáč patriaci k značke. A let v ňom veru tiež nie je na zahodenie. Spoločnosť ponúka cesty okolo sveta v upravenom Boeingu 757, ktorého interiér prešiel rukami hotelových dizajnérov. Na jeho palubu sa zmestí len 52 pasažierov, kým táto kategória lietadiel je klasicky určené pre 233 cestujúcich.

Hostia, ktorí si booknu cestu v lietadle, sedia v pohodlných sedadlách pokrytých bielou talianskou kožou, používajú vybavenie Bulgari, zakrývajú sa dekami vyrobenými z mongolského kašmíru a hudbu počúvajú cez osobné iPady. Náskok Four Season sa snažia v súčasnosti dohnať aj ďalšie súkromné hotelové siete.

lietadlo

Súkromný tryskáč Four Season má tiež pripravenú špeciálnu ponuku jedál.

FOTO: privatejet.fourseasons.com

Čo sa týka národných dopravcov, k najluxusnejším patrí nepochybne Etihad a jeho Airbus A380. Na palube nájdu pasažieri „trojizbovú rezidenciu“ s obývacou miestnosťou, vlastnou toaletou, kúpeľňou so sprchovacím kútom a spálňou. Priestory sú určené pre maximálne dvoch cestujúcich, ktorí budú mať k dispozícii aj komorníka vyškoleného sieťou Savoy. 

VIDEO: Pozrite sa, ako bude nové lietadlo vyzerať!

Ak by ste si tiež radi užili dobrú dovolenku a nemusí to byť práve na palube niektorého z luxusných lietadiel, vyberte si z ponuky cestovnej agentúry verne.sk. Aj u nás nájdete dovolenky v exotike, ale aj v Európe a ďalšie zaujímavé akcie!

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.