TOP zážitok na Bali: Vďaka balijskej masáži budete oddýchnutí a fit!

 

Počas exotickej dovolenky na Bali nemôžete zmeškať balijskú masáž!

FOTO: archív verne.sk

Niekomu stačí na oddych a relax leňošenie na pláži, plávanie v mori alebo surfovanie na vlnách. To všetko vás, samozrejme, čaká počas dovolenky na Bali. Ale! Ani zďaleka sa to „nechytá“ na pocit, ktorý si odnesiete z balijskej masáže. Celotelová masáž využíva kombináciu mierneho naťahovania, akupresúry, reflexnej terapie a aromaterapie. Zlepší váš krvný obeh, spracovanie kyslíka a očistí vaše „čchi“ - energiu okolo vášho tela. Možno vám to na prvé počutie nepovie veľa, ale skúste si predstaviť ten najpríjemnejší pocit pohody, pokoja a hlbokej relaxácie. Takto to už asi znie lepšie, čo poviete?

Balijská masáž je dobrou voľbou, ak chcete vyskúšať celú škálu masážnych techník, ak sa potrebujete zrelaxovať alebo sa cítite skleslo. Okrem oddychu vie balijská masáž pomôcť riešiť aj fyzické problémy.

Čo môžete od balijskej masáže očakávať?

Masáž sa robí na masážnej pohovke alebo matraci položenom na zemi. Dôležitou súčasťou je aromaterapia. Použitie voňavého masážneho oleja má silný terapeutický účinok, esenciálne oleje zasa upokojujú myseľ.

Ak plánujete svoju prvú balijskú masáž, rátajte s tým, že terapeut používa pomerne hlboký tlak. Keď chce pracovať so všetkými svalmi a tkanivami, je to nevyhnutné. Balijská masáž sa hodí aj v prípade, ak ste utrpeli svalové zranenie. Pomôže vám rýchlejšie sa dostať späť do formy a zbaviť sa aspoň časti bolesti. Terapeut používa dlhé jemné ťahy a jedna masáž trvá približne hodinu.

Po nej sa budete cítiť naozaj úžasne: uvoľnení, svieži, znova plní energie. Navyše, vďaka použitiu esenciálnych olejov budete aj dobre voňať. A to sa predsa vždy hodí. :) Ak máte možnosť ľahnúť si, určite ju využite. Pocit pohody si tak vychutnáte dlhšie.

Na čo je balijská masáž dobrá?

Balijské masážne techniky pracujú na upokojení poškodeného tkaniva a zmierňujú bolesť z natiahnutých svalov a bolesť kĺbov. „Nadopovanie“ krvného obehu pomáha znížiť stres a znovu nájsť rovnováhu. Aromatické oleje sú dobré na zlepšenie nálady. Aj v prípade balijskej masáže platí, že by ste mali svojmu masérovi povedať o všetkých zdravotných problémoch alebo o liekoch, ktoré užívate.

Bali je jeden zo stoviek ostrovov v Indonézii, z ktorých mnohé si vyvinuli svoje zvláštne druhy masáže, v ktorých sa spája tradícia a ošetrujúce metódy. Tie pomôžu vaše telo liečiť fyzicky aj duchovne. 

Chcete zažiť pravú balijskú masáž? Vyberte si svoju exotickú dovolenku na Bali z ponuky verne.sk a určite ju otestujte!

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.