Svetová udalosť v Umagu. Pozrite si naživo legendy tenisu

Umag je hostiteľom tenisového turnaja, ktorý sa koná už o pár dní.

FOTO: facebook ATP Croatia Open Umag

Umag na chorvátskej Istrii je prvým mestom, do ktorého dorazíte, keď na Istriu prídete zo západnej Európy. Mesto dobýva srdcia turistov svojím pôvabom a rozmanitosťou. Leží asi 45 kilometrov od pobrežia, má však aj zaujímavé vnútrozemie. Turistom odhalí krásne kopce s opevnením, ktoré ponúka nádherné scenérie a úžasnú históriu. More v Umagu je krištáľovo čisté a kúpať sa v ňom dá od mája do októbra.

Cestovný ruch sa v posledných rokoch natoľko rozšíril, že v tejto časti môžete prežiť letnú dovolenku v Chorvátsku v kvalitných troj- aj štvorhviezdičkových hoteloch. Rovnako sa ale môžete ubytovať aj vo vilách, apartmánoch alebo ekologických kempoch. Navyše, ak sa turisti vyberú do Umagu na začiatku júla, tento rok môžu zažiť jeden z najväčších športových zážitkov.

Exhibícia skvelých tenistov

Od 18. do 24. júla sa tu koná tenisový turnaj ATP. Tento rok ale prinesie ďalšiu zaujímavosť. Je to totiž 15 rokov, kedy sa stal wimbledonským šampiónom chorvátsky tenista Goran Ivaniševič. Pri tejto príležitosti premenujú organizátori turnaja ATP Croatia Open Umag centrálny dvorec práve po Ivaniševičovi. 

 foto

Jednou z hviezd podujatia bude aj Andre Agassi.

FOTO: facebook Andre Agassi

Ivaniševič sa za tento krok všetkým poďakoval. „Aj keď som v Umagu nehral často, finále v roku 1990 akosi naštartovalo moju kariéru. Bezprostredne po Umagu som hral štvrťfinále na Roland Garros a semifinále vo Wimbledone a neskôr v Stuttgarte som vyhral svoj prvý titul. Aj to je dôvod, prečo má Umag špeciálne miesto v mojej kariére. Je to miesto, kde sa, v istom zmysle, pre mňa všetko začalo,“ povedal Ivaniševič.

Po tejto ceremónii príde na rad ďalšia lahôdka – exhibičný zápas medzi legendou svetového tenisu Andre Agassim a Goranom Ivaniševičom spoločne so špeciálnym hosťom Juanom Carlosom Ferrerom. Agassi sa 16. júla zúčastní aj akcie pre deti, počas ktorej sa bude konať live chat a autogramiáda.  

Zažiť pravú atmosféru svetového tenisového turnaja môžete aj s cestovnou agentúrou verne. V jej ponuke nájdete niekoľko možností, ako stráviť letnú dovolenku v Chorvátsku v tejto časti krajiny.

Nevynechajte počas dovolenky v Umagu

Letná dovolenka v Umagu prinesie aj ďalšie zážitky. Dovolenkári by mali navštíviť mestské hradby s padacím mostom, ktorý pochádza ešte z desiateho storočia. V mestskom múzeu si môžete obzrieť expozície starovekej keramiky a remesiel. V neďalekom meste Savudrije stojí najstarší maják na Jadrane. Početné cyklistické chodníčky pozývajú na objavovanie okolia mesta jedným z najlepších možných spôsobov. Za vyskúšanie stojí aj výlet loďou na okolité pláže. Dovolenkári si dokonca môžu urobiť aj výlet do talianskych Benátok rýchloloďou.

foto

Letná dovolenka v chorvátskom Umagu stojí za to.

FOTO: archív verne.sk

Stránka coloursofistria.com odporúča návštevníkom aj niekoľko reštaurácií. Badi Seafoof Restaurant, ktorú nájdete v Lovrečici neďaleko Umagu, ponúka skvelé jedlá z morských plodov. Reštaurácia Buscina je tým najlepším miestom, ak chcete vyskúšať tradičnú domácu kuchyňu. Vila Viola je exkluzívnou stredomorskou reštauráciou, ktorá ja známa pre svoje špeciality z mäsa a rýb. Najesť sa ale pokojne môžete aj v bistrách, pizzériách, kaviarňach či cukrárňach, ktorých je v Umagu množstvo.

Ak si vyberiete Umag za miesto svojej letnej dovolenky v Chorvátsku, určite neoľutujete. Spoznajte toto krásne mesto spoločne s cestovnou agentúrou verne.sk!

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.