Paríž znova ohúril: Po Seine sa plaví telocvičňa, ktorá využíva ľudskú energiu

Plávajúca posilňovňa na Seine.

FOTO: carloratti.com

Predstavte si, že si idete zacvičiť do posilňovne. No vďaka vašej drine sa nebudete cítiť lepšie len vy, ale energia, ktorú vydáte bude zároveň aj palivom pre celú telocvičňu, plaviacu sa po jednej z najznámejších riek sveta. Utópia? V žiadnom prípade!

Presne na tejto myšlienke je postavený koncept plávajúcej posilňovne navrhnutý talianskymi architektmi. Parížska posilňovňa The Paris Navigating Gym sa bude plaviť po Seine vďaka energii, ktorá vznikne pri cvičení v nej. Okrem dobrého pocitu z toho, že robia niečo pre svoje telo, získajú návštevníci niečo navyše. Konštrukcia zo skla zaisťuje výhľad napríklad aj na Eiffelovu vežu.

„Ľudsky poháňaná“ telocvičňa je dlhá 20 metrov a zmestí sa do nej až 45 ľudí. Tí v nej nájdu bicykle a trenažéry. Na obrazovkách uvidia informácie o podmienkach v Seine, ale aj o svojom cvičení. Technika zabezpečuje, že výkon cvičiacich sa premieňa na elektrickú energiu a tá poháňa celú „loď“.

pariz - posilnovna

Úžasný výhľad a moderné technológie. Aj to zaručuje plávajúca telocvičňa v Paríži.

FOTO: carloratti.com

Zakladateľ firmy, ktorá myšlienku navrhla, oceňuje využívanie ľudskej sily. „Je fascinujúce sledovať, ako energia vyrobená pri cvičení v posilňovni dokáže poháňať celú loď,“ pochválil projekt.

V Paríži nejde o jediný zaujímavý projekt. Už pred časom sa začalo hovoriť o tom, že mesto by chcelo vyčistiť Seinu dostatočne na to, aby sa v nej bolo možné kúpať. Hlavným dôvodom je boj o organizáciu letných olympijských hier. Ak by sa konali v Paríži, chce mesto zabezpečiť, že niektoré z disciplín by sa mohli konať priamo v známej rieke.

pariz - posilnovna

Tento pohľad by vás nalákal na cvičenie, aj keby sa vám vôbec nechcelo.

FOTO: twitter.com/crassociati

Na Seine sa minulý rok objavil aj prvý plávajúci hotel. Off Paris Seine má 58 izieb a je súčasťou ambiciózneho plánu na rozvoj parížskeho nábrežia. Hotel sa nachádza v blízkosti mosta Charlesa de Gaulle, iba desať minút chôdze od katedrály Notre Dame.

Keď si ku všetkým novinkám prirátate známe turistické atrakcie, je Paríž jedným z najlepších miest, kam sa vydať na dovolenku či poznávací zájazd. Prežite ho spolu s nami a vyberte si z bohatej ponuky cestovnej agentúry verne.sk svoj výlet do Paríža!

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.