Nepremeškajte poslednú šancu na spoznávanie pravej Kuby!

 

Námestiami Havany znejú tóny rumby, ulicami sa preháňajú veterány.

FOTO: depositphotos.com

Najväčší ostrov Karibiku láka každý rok množstvo turistov. Biele pláže Varadera s jemným pieskom, tyrkysovým morom a palmami sú presným obrazom exotickej dovolenky. Dovolenka na Kube ale nie je len o leňošení na pláži. Z krajiny, kde tak trochu zastal čas, si odnesiete množstvo zážitkov.

Veľkou výhodou Kuby je možnosť krásne skĺbiť plážovanie a zaujímavé výlety. Povinnou jazdou počas dovolenky na ostrove slobody je návšteva hlavného mesta Havana. Jej stará časť Habana Vieja patrí k pokladom UNESCO. K „must see“ Starej Havany patrí katedrála Catedral de San Cristoval, o ktorej sa traduje, že v nej minulosti boli uložené ostatky Krištofa Kolumba. Známe námestie Plaza Vieja je dnes miestom, kde sa stretávajú miestni obyvatelia. Na najpopulárnejšom námestí v Starej Havane môžete stretnúť hudobníkov stojacich na ulici, oproti vám pôjdu ženy oblečené v tradičnej bielej farbe a ďalšie budú na priedomí pofajčievať kubánske cigary. Ďalším miestom na stretávanie v kaviarňach, reštauráciách a záhradách je Plaza de Armas, kde sídli aj Mestské múzeum. Keď navštívite bary La Bodequita a La Floridita, možno pochopíte aspoň niečo z toho, čo na Kube miloval Ernest Hemingway. S pohárom kubánskeho rumu alebo mojita v ruke môžete pozorovať okolitý život a vychutnávať si zvuky a vône Havany.

kuba

Ženy s cigarami sú neodmysliteľným koloritom Kuby.

FOTO: Depositphotos.com

Dovolenka na Kube: Romantika aj poznávanie

Obľúbenými výletmi sú návštevy tabakových plantáží, fabrík na výrobu cigár či rumu. Dozviete sa, aký je rozdiel medzi cigarami pre mužov a pre ženy alebo ako zistíte, či sú cigary naozaj kvalitné, ako s nimi správne zaobchádzať a čo všetko je dôležité pri ich výrobe. Kuba je tiež dobrým miestom na romantickú dovolenku. Výlet loďou pri západe slnka bude určite jednou z vecí, na ktorú budete dlho spomínať. Pre deti bude zrejme najkrajším zážitkom plávanie s delfínmi. Navštíviť ale môžete tiež prírodné rezervácie, kde majú svoj domov korytnačky, krokodíly či plameniaky.

kuba

Počas exotickej dovolenky na Kube spoznáte aj úžasnú prírodu.

FOTO: depositphotos.com

All inclusive za výnimočné ceny!

Dovolenka na Kube je jedným z najväčších hitov tejto sezóny, pretože v najbližších rokoch sa vďaka zlepšeniu vzťahov s USA očakáva prílev amerických turistov. A potom to už nebude pravá Kuba, akú ju máte ešte zatiaľ stále možnosť zažiť. Ďalším dôležitým bodom pri rozhodovaní je aktuálne mimoriadne výhodná cena za all inclusive pobyty. Tie sa začínajú na už na sume 793 EUR na dospelú osobu. Táto cena je konečná bez skrytých príplatkov a samozrejme závisí od úrovne hotela, ktorý si vyberiete. V cestovnej agentúre verne.sk nájdete ponuku stoviek pobytov od slovenských aj zahraničných cestovných kancelárií, takže si každý určite vyberie to, čo hľadá. V novembri sa začína hlavná sezóna, čo znamená, že sa pribudnú priame lety z Viedne. Odlet z Viedne je vždy vo štvrtok a naspäť sa z letiska Varadero letí v stredu. Priamym leteckým spojením je teda možné vybrať si šesťdňovú alebo trinásťdňovú dovolenku. Na ďalšie váhanie určite nie je dôvod. Vyrazte na svoju exotickú dovolenku na Kubeverne.sk už teraz a vychutnajte si pravé karibské počasie!

kuba

Dovolenka na Kube – to je pravý pocit Karibiku.

FOTO: depositphotos.com

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.