Nechajte sa uniesť: 10 najkrajších pláží Thajska!

 

Zamračená sivá obloha za oknami asi nikomu veľmi nezdvihne náladu. Ak už aj vás unavuje zima a sychravé počasie, máme pre vás niečo, čo vám zaručene zdvihne náladu. Preneste sa s nami do Thajska, kde práve teraz vládne sezóna príjemne teplého počasia. A kde by sa dal deň stráviť lepšie ako na krásnej piesočnatej pláži? Ak si plánujete exotickú dovolenku v Thajsku, možno vás oslovia naše tipy na tie najkrajšie pláže. A ak si potrebujete len trochu zasnívať, potom vám nasledujúci desať obrázkov určite urobí radosť. :)

Chaweng, Koh Samui

Chcete skombinovať exotickú dovolenku s bujarým nočným životom? Vyberte sa na pláž Chaweng na thajskom ostrove Koh Samui.

FOTO: flickr.com/ Toni White

Chaweng je centrom nočného života s barmi a reštauráciami. Pláž sa môže pochváliť jemným bielym pieskom, širokou ponukou vodných športov, bohatými možnosťami stravovania a vzrušujúcou večernou zábavou. Na pláži alebo v jej blízkosti si môžete zajazdiť na koni, zahrať minigolf alebo vyskúšať bungee jumping.

Mae Nam, Koh Samui

mae nam.

K exotickej dovolenke vo dvojici patrí aj romantická prechádzka po pláži. Mae Nam je na to ako stvorená.

FOTO: flickr.com/ Ruben

Na tejto pláži sa ešte aj palmy ohýbajú pomaly. V porovnaní s ostatnými veľkými plážami na Koh Samui tu má každý turista viac miesta. Je dlhá niekoľko kilometrov a najmä ráno a večer je ideálnym miestom na prechádzku vo dvojici.

Railay Beach, Krabi

railway beach

Aj vy sa už vidíte na tejto pláži?

FOTO: flickr.com/ miangusapa

Pobrežie na juhu Thajska je luxusným tropickým rajom. Polostrov Railway je obklopený teplým Andamanským morom, nachádza sa na ňom svieža džungľa a pokrútené skaly. Je na ňom dostatok aktivít pre najodvážnejších turistov a zároveň je skvelou možnosťou pre tých, ktorí chcú na exotickej dovolenke v Thajsku jednoducho len vypnúť.

Phra Nang, Krabi

phra nang

Kto by nechcel pamiatku na túto neobyčajnú pláž na ostrove Krabi?

FOTO: flickr.com/ Mark Fischer

Patrí k najfotogenickejším miestam na ostrove Krabi. No prístup na ňu je o trochu zložitejší, keďže je dostupná len po mori. No nič sa nebojte, v Railay si môžete prenajať čln, ktorý vás zavedie do cieľa. A vy si navyše užijete aj trochu romantiky a zábavy. J

Tubkaak, Krabi

tubkaak

Máte chuť na exotickú dovolenku bez veľkého hluku? Vyberte sa na pláž Tubkaak na thajskom ostrove Krabi.

FOTO: flickr.com/ areocat

Pláž Tubkaak je ideálne miesto na pokojnú a nenápadnú dovolenku v exotike. Vychutnáte si aj výhľad na neobvyklé ostrovy ponorené v Andamanskom mori. Prieskumníci a dobrodruhovia sa môžu tešiť na prechádzku hustým lesom, ktorý patrí k národnému parku.

Thong Nai Pan, Koh Phangan

thong nai.

Užite si na svojej dovolenke v exotike aj poriadnu párty!

FOTO: flickr.com/ Natadata

Na východnom pobreží ostrova nie je žiadny koralový ostrov. To však vôbec nevadí, hoci sa nebudete môcť potápať, plávanie si užijete o to viac. Pláž má bohémsku atmosféru a v jej blízkosti stojí malá dedina s niekoľkými barmi a reštauráciami. A ak by ste si chceli vychutnať pravú plážovú párty, potom sa určite vyberte práve na túto pláž!

Haad Salad, Koh Phangan

haad salad

Nemáte chuť trochu sa pohojdať? :)

FOTOˇ: flickr.com/ Hughie O'Connor

V miestnom dialekte znamená Haad Salad niečo ako „pirátska pláž“. Svoje meno dostala kvôli tomu, že zátoka chránená koralovými útesmi bola v minulosti dobrou skrýšou pašerákov. V´daka koralovému útesu je to skvelé miesto na potápanie a šnorchlovanie.

Long Beach, Koh Lanta

long beach

Vyberte sa počas exotickej dovolenky v Thajsku na pláž Long Beach.

FOTO: flickr.com/ Rachel Yoon

Long Beach je najväčšia a najpopulárnejšia pláž na ostrove Koh Lanta. Zlatý jemný piesok sa rozkladá na piatich kilometroch a je lemovaný vysokými borovicami. Najlepšie na pláži je to, že aj počas dní, keď je na nej veľa ľudí, sa nezdá byť preplnená. Pod borovicami je množstvo barov a reštaurácií s chladivým osviežením.

Phi Phi Don, Koh Phi Phi

 thajsko

Navštívte aj vy pláž Phi Phi Don a prežite svoju exotickú dovolenku na jednom z najkrajších miest.

FOTO: flickr.com/ Nick Clark

Túto pláž pozná asi každý. Svoj slávny film Pláž tu totiž nakrúcal Leonardo DiCaprio. Vďaka nemu je to jedno z najznámejších miest v Thajsku. Ešte stále je to neuveriteľne malebná pláž, hlavne, ak viete vytlačiť z hlavy všetkých ostatných turistov.

Laem Sing, Phuket

thajsko

Ak sa počas exotickej dovolenky v Thajsku ocitnete na ostrove Phuket, určite vyhľadajte aj túto pláž!

FOTO: flickr.com/ miawkitty_eva

Ostrov Phuket sa označuje ako andamanská perla. Zároveň je to najväčší ostrov Thajska, ktorý sa v poslednom období stal veľmi vyhľadávaným. Malým skrytým pokladom je pláž krásna Laem Sing. Je zasadená v skrytej zátoke, obklopená palmami a posiata obrovskými balvanmi. Pláž je maličká, je dlhá len 150 metrov, no aj to pridáva na jej čare.

Našli ste si aj vy svoju vysnívanú pláž? Nie je nič jednoduchšie, ako ocitnúť sa na nej už o pár dní. Cestovná agentúra verne.sk ponúka veľa možností, ako a kde môžete stráviť svoju exotickú dovolenku v Thajsku.

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.