Najlepšie suveníry z celého sveta: Tieto musíte priniesť domov aj vy!

 

Už viete, aký suvenír si prinesiete z ďalšej dovolenky? Možno vás inšpirujeme!

FOTO: depositphotos.com

Cestovatelia chcú z každej svojej dovolenky priniesť domov niečo, čo im bude pripomínať chvíle v cudzine. Mnohí často „uviaznu v pasci“ lacných turistických suvenírov, ktoré v podstate ani nemajú veľkú hodnotu. Sklamaniu, ktoré vás môže neskôr zaplaviť, sa dá veľmi jednoducho zabrániť.

Nie vždy si musíte priniesť vec, ktorú už po pár mesiacoch budete chcieť vyhodiť. Každá krajina má množstvo autentických predmetov, ktoré vám ju budú pripomínať. A hoci miniatúrna Eifelovka alebo Socha slobody sa vám na prvý pohľad môžu zapáčiť, uvidíte, že existujú aj lepšie suveníry. Portál Business Insider dal dokopy zoznam tých najlepších suvenírov z rôznych krajín. My vám prinášame výber z neho!

Argentína: Výrobky z kože

Argentína je ideálnym miestom, kde si môžete zaobstarať jemné kožené rukavice, kožené topánky alebo peňaženku. Po celej krajine je veľa malých butikov, v ktorých nájdete kvalitné kožené kúsky.

Belgicko: Čipka

Belgicko je domovom pre niektoré najlepšie štúdiá, ktoré vyrábajú čipky a tapisérie. Belgické čipky sa vyrábajú ručne a najznámejšími mestami, kde si ich môžete zaobstarať, je Brusel a Bruggy.

Čína: Kanvica na čaj

Čokoľvek, čo sa týka čaju, je skvelým suvenírom z Číny. Maľované čajové kanvice a šálky sú krásnou spomienkou na váš pobyt v Číne. Neoľutujete ani vtedy, ak si prinesiete plechovice s čajom.

Anglicko: Čokoláda Cadbury

Čokoláda je perfektný darček, pretože mnohí sa zhodujú v tom, že je to jedna z najlepších čokolád na svete.

Nemecko: Krčah na pivo

Je to jeden z častých suvenírov, ktorý si mnoho cestovateľov vezme so sebou domov. Tieto krčahy sú vyrobené z kameniny, porcelánu, cínu a niekedy zo skla. Po celom Nemecku existuje množstvo obchodíkov, ktoré predávajú autentické krčahy.

Grécko: Olivový olej

Grécko je známe produkciou panenského olivového oleja, ktorý sa používa takmer do všetkých gréckych receptov. Okrem toho sa olivový olej pridáva aj do mydiel alebo kozmetických prípravkov. Môžete sa teda rozhodnúť, čo si domov prinesiete.

Írsko: Whisky

Fľaša kvalitnej whisky je klasickým suvenírom z Írska. Ak si chcete pozrieť, ako sa taká whisky skutočne vyrába, navštívte napríklad Bushmills Distillery v Severnom Írsku.

Taliansko: Tradičné benátske masky

Obľúbeným suvenírom z Talianska je tradičná benátska maska, ktorá sa používa najmä počas karnevalu. Často sú zložité a krásne modelované, vyrobené môžu byť z kože, porcelánu alebo skla.

Maroko: Keramika

Chystáte sa do Maroka a rozmýšľate, čo sa odtiaľ hodí priniesť ako suvenír? Krásnym a jedinečným darom sú maľované keramické misky. Zložité kvetinové a geometrické vzory sú maľované ručne.

Holandsko: Syr

Pre všetkých labužníkov je perfektným darčekom z Holandska. Obchody ponúkajú veľa rôznych druhov syrov, ale niektoré vám dajú možnosť, aby ste najskôr ochutnali a potom sa rozhodli, ktorý vezmete domov.

Rusko: Glazúrované boxy

Tieto krásne ručne maľované nádoby sú vyrobené z niekoľkých vrstiev papierovej hmoty, ktoré sú zlisované dohromady a vysušené. Obrázky zvyčajne zobrazujú zábery z ruských rozprávok a legiend.

Južná Afrika: Amarula

Amarula je krémový likér, ktorý sa vyrába z exotického ovocia marula. Ovocie pochádza z lesov v južnej Afrike a likér má jemnú príchuť karamelu.

Španielsko: Víno

Zvyčajne je to darček na istotu. Najlepším miestom, kde kúpiť víno, je španielsky vidiek. Najvýznamnejšie vinárske oblasti sú Rioja, Ribera del Duero a Valdepeňas.

Aký suvenír by ste si mali priniesť už viete. Teraz si už len treba vybrať vašu najbližšiu dovolenku. Bude to lyžovačka, poznávací zájazd alebo dovolenka v exotike? V ponuke verne.sk nájdete všetko!

 

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.