Miesto, kde pokoj narúšajú iba veľryby: Bacardi Island v Dominikánskej republike

Malý ostrov Cayo Levantado neďaleko pobrežia polostrova Samana si zamilujete na prvý pohľad.

FOTO: archív verne.sk

Raj na zemi. Tak najčastejšie cestovatelia opisujú Cayo Levantado, známe tiež ako Bacardi Island. Malý ostrov leží len sedem kilometrov od polostrova Samana. Je najlepším cieľom pre všetkých, ktorí túžia aspoň na jeden deň uniknúť od okolitého sveta. Piesok je biely a jemný ako prach, tyrkysová voda krištáľovo čistá a vďaka tomu ideálna na potápanie a šnorchlovanie.

Samana je unikátne miesto považované za jednu z najkrajších oblastí v Dominikánskej republike. Pre turistov je polostrov známy svojimi topickými lesmi, hájmi kokosových paliem, plážami s priezračnou vodou, vodopádmi, chráneným národným parkom a malebnou záhradou. Navyše je ale Samana práve to miesto, kam sa treba vydať, ak chcete na vlastné oči vidieť veľryby. Hlavne, ak sa tu ocitnete od januára do marca, kedy sem priplávajú tisícky veľrýb, aby rozšírili svoje potomstvo.

cayo levantado

Kto by sa odmietol exotickú dovolenku na takomto mieste?

FOTO: archív verne.sk

V prístave na polostrov kotví viacero lodí, ktoré záujemcov prevezú na malý ostrovček Cayo Levantado. Tento malý klenot vďačí svoje prezývke Bacardi Island za to, že sa tu v osemdesiatych rokoch nakrúcala reklama na rum Bacardi. Ostrovček má dokopy len asi tri kilometre štvorcové, takže ho bez problémov prejde krížom-krážom za pár minút. No napriek svojej malej rozlohe tu nájdete až dve pláže! Jedna je verejná a druhá súkromná. Tá patrí k hotelu Gran Bahia Principe Cayo Levantado*****, ktorý je jediným hotelom na celom ostrove. Exotickú dovolenku v ňom prežijete aj s cestovnou agentúrou verne.sk.

cayo levantado

Gran Bahia Principe Cayo Levantado je jediný hotel na ostrove.

FOTO: archív verne.sk

Verejná pláž je plná reštaurácií s čerstvými morskými plodmi ulovenými v rovnaký deň. V malých baroch hrajú všetkými farbami tropické nápoje. Vyskúšajte na obed čerstvé ryby uvarené v kokosovej omáčke a zapite to koktejlom Colo Loco. Neoľutujete. Na taký malý ostrov je tu množstvo obchodov s autentickými ručne vyrobenými suvenírmi. Ostrov je prístupný iba loďou. Na výber máte dve možnosti – buď sa vybrať turistickou loďou, alebo si prenajať menšiu loďku od niektorého z miestnych obyvateľov.

No aj z príjemného snenia pri šušťaní paliem, počúvaní vtáčieho spevu a šumenia vĺn vás môže niečo vyrušiť. Ale nebojte sa, nebude to nič nepríjemné, práve naopak. Pokojne sa totiž môže stať, že neďaleko pobrežia zazriete veľryby. Aj toto je totiž jedno z miest, kde ich počas zimných mesiacov stretnete.

cayo levantado

Ostrov Cayo Levantado je síce malý, ale nájdete na ňom všetko, čo pri dovolenke potrebujete.

FOTO: archív verne.sk

Ak sa rozhodnete pre dovolenku v Dominikánskej republike, polostrov Samana je miestom, ktoré nemôžete vynechať. A odtiaľ je to už len na skok na Cayo Levantado. Ak by sa vám ostrovček zapáčil tak, že by ste na ňom chceli prežiť celú svoju exotickú dovolenku, nezabudnite, že s cestovnou agentúrou verne.sk je to možné!

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.