Luxusná atrakcia v Dubaji vám vyrazí dych. Exkluzívna terasa priamo nad Perzským zálivom

Pred hotelom Burj Al Arab Jumeirah pribudla exkluzívna terasa.

FOTO: jumeirah.com

Snáď žiadny prívlastok nevystihuje Dubaj lepšie ako luxusný unikát. Už teraz sa pýši mnohými svetovými „NAJ“. Stojí tu najvyšší mrakodrap, umelý Palmový ostrov a zrejme najznámejší hotel sveta Burj Al Arab Jumeirah, pre svoj prezývaný aj Plachetnica. K nemu teraz pribudla ďalšia špeciálna atrakcia – exkluzívna terasa, ktorá sa rozprestiera priamo nad Perzským zálivom. Cestovatelia, ktorí sa chystajú na dovolenku do Dubaja, tak majú ďalší „must see“ bod do svojho zoznamu.

foto

Dovolenka v Dubaji bude opäť zaujímavejšia.

FOTO: jumeirah.com

Súkromný vonkajší priestor má rozlohu desaťtisíc metrov štvorcových a tiahne sa takmer sto metrov do mora. Dovolenkári, ktorí budú pod horúcim arabským slnkom popíjať svoje vychladené drinky, získali novú atrakciu. Z terasy je totiž fantastický výhľad.

Bazény, ktoré sa končia až na horizonte

Obrázky, ktoré zverejnil hotel, sú naozaj ako zo sna. Štyristo ležadiel priam pozýva, aby si na nich oddýchlo unavené telo každého návštevníka. Rozložené sú okolo dvoch infinity bazénov, ktoré pôsobia, akoby ani nemali koniec. Jeden z bazénov je naplnený sladkou vodou a má rozlohu 612 metrov štvorcových, druhý s morskou vodou je ešte o niečo väčší. Má až 828 metrov štvorcových. Ohromujúci kontrast oproti tyrkysovo modrej vode tvorí tisíc ton bieleho piesku, ktorý vytvára oslňujúcu pláž. 

 foto

Bazén so slanou vodou má neuveriteľnú rozlohu viac ako 800 metrov štvorcových.

FOTO: jumeirah.com

Súkromie ponúka 32 klimatizovaných plážových chatiek, ktoré sú navrhnuté tak, aby sa v nich príjemne cítili štyria ľudia. Chatky majú plné minibary, vlastné espresso stroje, televíziu a špecializované služby komorníka. Ešte viac luxusu ponúka osem „royal“ chatiek, ktoré majú navyše vlastné sociálne zariadenie, sprchovací kút a verandu.

foto

Štýlové chatky ponúkajú luxus aj úkryt pred teplom.

FOTO: jumeirah.com

Luxus je pre letnú dovolenku v Dubaji povestný, no novinka posúva doterajšie hranice ešte o ďalšiu úroveň vyššie. Terasa, ktorá je kombináciou kreatívneho morského dizajnu, dômyselnej techniky a plánovania zameraného na potreby hostí, ale nevznikala priamo v Emiráte. Postavili ju vo Fínsku a po mori previezli do Dubaja. Samozrejme, pri jej výrobe sa myslelo aj na životné prostredie a na to, aby terasa svojím štýlom zapadla do okolia.

VIDEO: Pozrite sa, ako ohromná terasa vznikala

Svadba na heliporte? Žiaden problém

Nová terasa nie je jediným nezvyčajným miestom, ktoré v hoteli Burj Al Arab Jumeirah v Dubaji hostia nájdu. Heliport, ktorý sa nachádza na vrchole hotela, je ďalším úžasným priestorom. Okrem jeho hlavnej funkcie, ktorou je samozrejme pristávanie vrtuľníkov, si tu môžu svoje „áno“ povedať zamilované dvojice. Musia sa ale pripraviť na to, že nepôjde o úplne lacnú záležitosť. Svadobný balík stojí takmer 42-tisíc eur.

foto

Helipad hotela Burj Al Arab Jumeirah si vyskúšal aj Tiger Woods.

FOTO: facebook Jumeirah

Helipad na Burj Al Arab v minulosti hostil niekoľko zaujímavých aktivít. V roku 2004 odtiaľto odpaľoval loptičky svetoznámy Tiger Woods. O rok neskôr sa heliport stal miestom, kde si zmerali sily Andre Agassi a Roger Federer. David Coulthard tu zasa predviedol jedinečnú jazdu vo formule.

Exkluzívnu dovolenku v Dubaji a dokonca presne v hoteli Burj Al Arab Jumeirah môžete prežiť aj s cestovnou agentúrou verne.sk. Radi vám vyskladáme celý pobyt tak, aby ste boli spokojní. Môžete sa rozhodnúť, či v hoteli Burj Al Arab Jumeirah strávite celú svoju dovolenku v Dubaji, alebo len niekoľko nocí a zvyšok prežijete na inom mieste. V ponuke verne.sk nájdete množstvo možností, kde sa počas dvolenky v Dubaji ubytovať. Stačí, keď nám opíšete svoju predstavu a my vám ju splníme!

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.