Láska na prvý pohľad: Najkrajšie pláže Brazílie!

Brazília momentálne žije najväčším športovým podujatím na svete – letnou olympiádu. Ale výkony športovcov nie sú to jediné, čo vás na Brazílii zaujme. Krajina je známa aj krásnymi plážami, ktoré doslova patria k tunajšej kultúre. Miestni obyvatelia sa na nich schádzajú, aby sa opaľovali, surfovali, hrali plážový volejbal, jedli a pili. Poďte sa s nami pozrieť na tie NAJ!

Baia do Sancho, Fernando de Noronha

Táto pláž sa na portáli TripAdvisor pravidelne objavuje v zozname najlepších pláží sveta. Obklopujú ju vysoké útesy, pod oslnivo modrou hladinou sa ukrývajú koralové útesy plné korytnačiek a tropických rýb. Zároveň je to aj poriadne osamotená pláž. Dokonca až tak, že keď sa sem chcú turisti či domáci dostať, musia prejsť poľnou cestou a niekedy poriadne strmými rebríkmi v skalných stenách. Keď sa ale pozriete na tento obrázok, stojí to za to, no nie? :)

foto

Pláž Baia do Sancho patrí k najkrajším na svete.

FOTO: depositphotos.com

Ipanema Beach, Rio de Janeiro

Jedna z najneuveriteľnejších mestských pláží sa nachádza v strede Rio de Janeiro. Samozrejmosťou pláže sú krásne ženy v bikinách, ale aj umelci, surferi. Okrem toho sú tu aj open-air telocvične, kde ľudia naberajú svaly v každej dennej hodine.

foto

Kto by nechcel mať takúto krásnu pláž priamo v meste?

FOTO: depositphotos.com

Lopes Mendes, Ilha Grande

Pre jednu z najkrajších brazílskych pláží tvoria kulisu robustné hory. Viac ako tri kilometre dlhá pláž má jemný biely piesok a je posiata farebnými rybárskymi loďami. Dostať sa na ňu, nie je úplne najjednoduchšie. Aby ste sa sem dopravili, potrebujete buď loď, alebo si môžete urobiť cca. trojhodinovú prechádzku dažďovým pralesom. Ale určite sa to oplatí. :)

foto

Nádherná pláž vás odmení za námahu, ktorú musíte vynaložiť, aby ste sa sem dostali.

FOTO: depositphotos.com

Copacabana, Rio de Janeiro

Áno, áno, bez nej by to nešlo. Štvorkilometrová pláž Copacabana sa tiahne stredom Ria, je z nej úchvatný výhľad na slávnu horu Sugarloaf. Je to „must see“ pre každého, kto hľadá skutočnú miestnu atmosféru. Párty pláž lemujú bary, stánky s brazílskym národným koktejlom caipirinha, kluby, hotspoty pre surferov.

foto

Copacabana patrí k najznámejším plážam na svete.

FOTO: depositphotos.com

Porto de Galinhas, Ipojuca

Vďaka super čistej vode a prírodným skalným bazénom je pláž často označovaná za najkrajšiu v Brazílii. Podľa miestneho časopisu Voyage&Tourism sa stala pláž najkrajšou v Brazílii až deväťkrát.

foto

Domáci, ale aj turisti pláž v Porto de Galinhas radi navštevujú.

FOTO: depositphotos.com

Maragogi Beach, Costa dos Corais

Máte radi podmorský svet, rôznofarebné rybky a koraly? Voda na pláži Maragogi je taká plytká, že koralové útesy so všetkým, čo k podmorskému životu patrí, budete mať na dosah. Jej pokojné vody a prírodné bazény sú preslávené po celom svete, preto množstvo turistických kancelárií denne ponúka výlety pre tých, ktorí sa chcú potápať alebo šnorchlovať.

foto

Pláž Maragogi s priezračnou a hlavne plytkou vodou.

FOTO: depositphotos.com

Praia do Rosa, Santa Catarina

Raj pre surferov na južnom pobreží Brazílie je stále tak trochu zabudnutým miestom. Pritom sú tu jemné vlny vhodné aj pre začiatočníkov, ktorí môžu využiť služby jednej z viacerých surferských škôl. Nudiť sa tu ale nebudú ani pokročilí surferi.

foto

Na pláži Praia do Rosa si prídu na svoje najmä surferi.

FOTO: depositphotos.com

Praia dos Carneiros, Tamandare

Dokonalá pláž pre rodiny s deťmi. Voda je pokojná ako v lagúnach a príjemne teplá, navyše všeobecne platí, že na nej nie sú davy ľudí. Dôvodom je najmä to, že technicky je to súkromná pláž, preto sa pri vstupe vyberá poplatok.

foto

Nádherne pokojná pláž Praia dos Carneiros.

FOTO: depositphotos.com

Ak chcete stihnúť ešte kúsok olympiády, stále máte čas vybrať si ubytovanie v Rio de Janeiro a okolí z ponuky cestovnej agentúry verne.sk. Do Brazílie ale môžete cestovať počas celého roka a hlavne v nej nebude toľko ľudí ako teraz. Vyberte si svoju dovolenku v Brazílii vo verne.sk!

Arpoador Beach, Rio de Janeiro

Ďalšia pláž hlavne pre surferov. Stále priťahuje všetkých, ktorí si chcú užiť trochu adrenalínu. Sú tu požičovne surfov, telocvične pod holým nebom, miestni mladíci tu cvičia capoeiru. Pre tých, ktorí si chcú zaplávať neskoro v noci, je to jedna z mála pláží, kde sa svieti aj v noci.

foto

Pláž Arpoador si užijú najmä surferi.

FOTO: depositphotos.com

Baía dos Porcos, Fernando de Noronha

Pláž je známa aj ako Zátoka svíň, ale nenechajte sa pomýliť. Nie je to TÁ Zátoka svíň, ktorá vám hneď napadla. Baia dos Porcos je obklopená vulkanickými horninami, v ktorých sa vytvárajú počas prílivu malé bazény. Tie môžu byť nielen skvelou súkromnou „prírodnou vírivkou“, ale sú tu zároveň prírodné akvária plné morského života.

foto

Zátoka svíň v Brazílii je dokonalým miestom pre oddych vo dvojici.

FOTO: depositphotos.com

Jeri Beach, Jericoacora

Izolované tak trochu „hippie“ mesto Jericoacora (alebo skrátene Jeri) priťahuje každého od majiteľov jácht až po surferov. Najznámejšia duna sa volá Por do Sol (Duna slnka), ktorá je jedným z mála miest na svete, odkiaľ je vidieť „smaragdový západ slnka“ – keď sa zdá, akoby slnko blikalo na zeleno v posledných horúcich sekundách pred tým, ako zmizne za obzorom.

foto

Pláž Jeri je známa najmä pre svoje piesočnaté duny.

FOTO: depositphotos.com

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.