Koniec roka sa blíži. TOP tipy na miesta, kde stráviť Vianoce a Silvester!

 

Rozmýšľate, kde strávite Vianoce a Silvester? Nechajte si poradiť!

FOTO: verne.sk

Už viete, kam sa tento rok vyberiete na Vianoce alebo Silvestra? Že sa vám zdá ešte zavčasu rozmýšľať nad týmito termínmi? Práve naopak! Ak nechcete aj ďalší rok prežiť doma pred telkou, je najvyšší čas rozhodnúť sa.

Koniec roka sa nám z detstva spája hlavne s množstvom snehu, dobrou lyžovačkou a sánkovačkou. V posledných rokoch sme si však museli zvyknúť, že snehu je pomenej a treba sa za ním vydať o niečo ďalej. Napriek tomu sa dá ešte stále prežiť dobrá lyžovačka aj na Slovensku. Strediská vo Vysokých či Nízkych Tatrách sa každý rok zlepšujú v službách a niektoré z nich sa vyrovnajú aj lyžiarskym strediskám v zahraničí. Hovoríte si, že vás lyžovačka na Slovensku neláka? Tak sa na ňu skúsme pozrieť trochu bližšie.

Nespornou výhodou lyžovačky na Slovensku sú ceny, ktoré sú nižšie ako v Alpách. To sa týka na jednej strane skipasov, na druhej strane ubytovania. Ak potrebujete vy alebo niekto z vašej rodiny lyžiarskeho inštruktora, oceníte, že doma sa dohovoríte bez akejkoľvek jazykovej bariéry. Navyše v prospech lyžovačky na Slovensku hovorí aj kratšie cestovanie. Aj samotné strediská pracujú na tom, aby ste si na ich svahoch užili čo najviac zábavy. Štrbské Pleso je naším najvyššie položeným lyžiarskym strediskom. Svahy sú vhodné pre začiatočníkov aj pokročilých, naprázdno nevyjdú ani milovníci bežkovania alebo adrenalínového snowboardingu. Súčasťou je detský areál Maxiland s vlastným vlekom a dopravníkovým pásom. Tatranská Lomnica ponúka najstrmšiu zjazdovku na Slovensku s prevýšením 1300 metrov. A ak chcete zažiť tú najlepšiu sánkovačku, potom sa musíte vybrať na Hrebienok. S deťmi si užijete sánkovačku cez deň, vo dvojici zasa v noci. Naše najväčšie lyžiarske stredisko sa nachádza v Nízkych Tatrách. Jasná ponúka všetko, čo potrebujú aj náročnejší lyžiari. K dispozícii je 46 kilometrov zjazdoviek, 60 dopravných zariadení a 15 barov. Na Donovaloch zasa nájdete druhý najväčší detský areál v Európe. V Parku Snow Donovaly sa môžu učiť lyžovať deti už od troch rokov.

Lyžovačka v Alpách

Ak vás viac lákajú Alpy, najbližšie strediská nájdete v Rakúsku či Taliansku. S cestovnou agentúrou verne.sk sa však môžete vydať aj do Francúzska alebo Švajčiarska. Strediská v RakúskuTaliansku majú kilometre zväčša dobre upravených zjazdoviek. Samozrejmosťou je umelé zasnežovanie, takže sa nemusíte báť, že by ste celý pobyt strávili len na izbe alebo v bare. Pri výbere ubytovania je dobré overiť si, ako ďaleko sa nachádzajú zjazdovky, či je v cene skibus, príp. skipas. Niektoré hotely, ktoré nájdete aj v našej ponuke, ponúkajú v určitých termínoch výhody pre rodiny s deťmi, ktoré sa týkajú skipasov alebo kúpeľov. Ak si skipasy hradíte sami, je tiež dobré myslieť na to, že viacdňový vás zrejme vyjde lacnejšie ako niekoľko jednodňových.

hory

Miesto na lyžovačku si treba dobre vybrať.

FOTO: archív verne.sk

V niektorých strediskách vo Francúzsku sa dá vďaka ľadovcom lyžovať po celý rok. Tunajšie zjazdovky patria k tomu najlepšiemu, čo v Európe môžete nájsť. Je tu dostatok stredísk, kde si zalyžujú rodiny s deťmi, ale tiež dospelí, vyznávači freeridového lyžovania, snowboardisti. Výhodou je tiež fakt, že väčšina hotelov alebo apartmánov sa nachádza blízko pri zjazdovkách a vlekoch.

Vianoce a Silvester v exotike

Pre tých, ktorí by radi privítali Nový rok trochu netradičnejšie, máme tiež niekoľko skvelých tipov! Čo tak prežiť posledné dni v roku v exotike? Biele pláže obklopené palmami, príjemne teplé počasie, čisté more... Úplne najbližšou destináciu na Vianoce a Silvester v exotike je Egypt. Krajina faraónov sa po útlme opäť dostáva na cestovateľskú mapu sveta. Vracajú sa sem Slováci, Briti aj Nemci. Zatiaľ je ešte dostatok voľných miest v strediskách ako Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam či Makadi Bay. No netreba rozmýšľať príliš dlho. Ďalším dôležitým faktom, ktorý hrá v prospech Egypta, je aj výhodná cena. Silvester v Egypte vás tak vôbec nemusí stáť veľa. Okrem toho, že zabudnete na zimu na Slovensku, je pridanou hodnotou aj možnosť potápania a množstvo výletov za jednými z najkrajších pamiatok na svete.

egypt

Egypt je veľkým lákadlom aj pre svoje pamiatky.

FOTO: depositphotos.com

Nezabudnuteľný ohňostroj každý rok pripravuje najznámejší zo Spojených arabských emirátovDubaj. Aj ostatné emiráty sa ale stávajú viac vyhľadávané. Napríklad v Ras al Khaimah sa nachádza jeden z najobľúbenejších hotelov s ultra all inclusive službami Rixos Bab Al Bahr. Do Emirátov sa ale môžete vydať aj na poznávacie zájazdy, z ktorých si odnesiete množstvo zážitkov. Tým najmenším sa zapáči vodný svet Aquaventure, pre dospelých bude obrovským zážitkom návšteva Yas Marina, kde sa jazdí okruh F1. Dubaj láka turistov aj do novotvoreného najväčšieho indoorového zábavného parku na svete – IMG Worlds of Adventure. V Abu Dhabi zasa naposledy pribudla úchvatná budova opery, ktorá predstaví tie najlepšie svetové diela. Viac o atrakciách v Abu Dhabi sa dozviete aj v našom článku >>

Stále viac Slovákov objavuje ostrov Zanzibar s nádhernými bielymi piesočnatými plážami, tyrkysovo modrým morom a malými tradičnými vilkami. Je to presne ten typ dovolenky, počas ktorej si dokonale oddýchnete, nebudete sa nikam ponáhľať a domov sa vám ani nebude chcieť vrátiť.

zanzibar

Na Zanzibare prežijete presne takú dovolenku, akú si v exotike predstavujete.

FOTO: archív verne.sk

Ak sa rozhodnete stráviť Vianoce a Silvester na Maldivách, nemali by ste si nechať ujsť príležitosť navštíviť prvý podmorský klub na svete. Maldivy sú už dlho TOP destináciou medzi cestovateľmi, ktorí mieria do exotiky. Krásne pláže, množstvo možností na potápanie či šnorchlovanie a prívlastok „honeymoon destinácie“ sú len niektoré z dôvodov.

Zaujímavé Vianoce a Silvester ale strávite tiež na Kube, v Mexiku, na Srí Lanke či na Bali. Na Kube a v Mexiku sa o vás postarajú hotely do poslednej bodky. S all inclusive službami vám nebude nič chýbať. Ak si chcete radšej vychutnať tradíciu krajiny a dobré jedlo, to pravé nájdete na Srí LankeBali. Tie najlepšie zážitky z najkrajších sviatkov roka a vítania Nového roka si prinesiete vďaka cestovnej agentúre verne.sk. Ktorú z možností si vyberiete? ;)

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.