Kanárske ostrovy v hľadáčiku tvorcov Hry o tróny! Poznáme najkrajšie miesta, ktoré ich zaujali

Bude sa ďalšia séria seriálu Hra o tróny nakrúcať na Kanárskych ostrovoch?

FOTO: HBO

Séria Hra o tróny žne po celom svete jeden úspech za druhým. Fanúšikovia sa nevedeli dočkať dňa, kedy HBO konečne nasadilo do vysielania prvý diel šiestej série. Seriál, ktorý si za posledné roky vyslúžil niekoľko prvenstiev (najsledovanejší seriál, najsťahovanejší seriál), sa vysiela vo viac ako 170 krajinách sveta.

A hoci ide o fantasy, ktoré sa odohráva vo vymyslenom priestore a čase, nakrúca sa na reálnych miestach. Vďaka dokonalému výberu a prepracovanosti môžu mať diváci často pocit, že sa pozerajú na zábery krajín, ktoré v skutočnom svete existovať nemôže. To je však veľký omyl! Štáb seriálu Hra o tróny už zavítal do niekoľkých krajín. Životy obľúbených Starkovcov, krutých Lannisterovcov, odvážnej a tvrdej Daenerys sa odohrávajú v Severnom Írsku, Škótsku, na Islande, v Maroku, na Malte, ale v Chorvátsku či Španielsku.

foto

Seriál Hra o tróny sa už nakrúcal v rôznych krajinách.

FOTO: HBO

Hra o tróny na Kanárskych ostrovoch?

Najnovšie už filmári pokukujú po Kanárskych ostrovoch. Podľa informácií miestnych médií sa na ostrovy prišli pozrieť v čase, keď sa nakrúcalo v Španielsku. Hoci úrady rokovania potvrdili, tvrdia, že k žiadnej dohode zatiaľ nedošlo. Skauti si mali obhliadnuť Národný park Teide na Tenerife, Gran Canariu a tiež Fuerteventuru.

Kanárske ostrovy, ktoré sú aj vyhľadávaným miestom na letnú dovolenku pri mori, hostili za posledné roky niekoľko televíznych štábov. Ridley Scott nakrúcal svoj film Exodus na Fuerteventure, Ron Howard zavítal do La Palma, kde vznikla snímka Heart of The Sea a veľkú publicitu robí ostrovom v súčasnosti aj Brad Pitt s Marion Cotillard, ktorí tu nakrúcajú nový film Allied.

Ak sa potvrdia chýry o tom, že sa Kanárske ostrovy stanú ďalším dejiskom bitiek, intríg a neviazaného života v seriáli Hra o tróny, tropický raj, ktorý už dnes navštevujú tisícky dovolenkárov, zažije ešte väčší boom. Už dnes ale majú ostrovy dostatok miest, na ktoré lákajú návštevníkov. A možno práve tie budú nakoniec dôvodom, ktorý rozhodne v ich prospech. Pozrite si najkrajšie miesta Kanárskych ostrovov s nami. Možno vás niektoré z nich osloví natoľko, že si hneď kliknete na stránke verne.sk, kde si objednáte svoju skvelé letnú dovolenku na Kanárskych ostrovoch.

 

foto

Kanárske ostrovy nie sú len pláže a more, ale aj krásna krajina.

FOTO: depositphotos.com

Exotické záhrady a história na Tenerife

Koloniálne mesto San Cristobal de La Laguna je zaradené na zozname svetového dedičstva UNESCO pre svoje výnimočné kultúrne dedičstvo. San Cristobal de La Laguna bolo v minulosti hlavným mestom ostrova Tenerife. Krásne historické mesto ukrýva mnoho architektonických skvostov – slávnu katedrálu, renesančné a klasicistické kostly, ale tiež impozantné vily postavené v 17. a 18. storočí, keď ostrov prežíval rozmach. Prierez históriou ostrova je zachytený v Historickom a antropologickom múzeu.

Tenerife je tiež miestom ako stvoreným na letnú dovolenku. Aj v meste San Cristobal de La Laguna sa nachádza niekoľko krásnych pláží. Al Apio Beach má pieskovo-štrkovú pláž a more s miernymi vlnami. El Navio Beach je strediskom pre vodné športy a windsurfing. Arenisco Beach neďaleko majáku pozýva návštevníkov na krásnu prechádzku pozdĺž pobrežia.

Elegantnou atmosférou je presýtený prístav Santa Cruz. Návštevníci sa radi prechádzajú širokými ulicami, exotickými záhradami, pričom obdivujú modernú architektúru. Turistickou atrakciou je Múzeum výtvarného umenia s bohatou zbierkou diel. Múzeum prírody a človeka zasa prezrádza viac o pôvodných obyvateľoch, ktorí tu žili pred príchodom európskych osadníkov.

Ideálnym miestom na kúpanie je more pri pláži Las Teresitas Beach. Je rovnako dobrým miestom pre tých, ktorí sa chcú potápať, ako aj pre rodiny s deťmi. Vďaka dvom vlnolamom je more pokojné. O niečo divokejšie je na pláži Las Brujas, kde vlnolamy nie sú. Za to je obklopená idylickou scenériou.

foto

Pláž Las Teresitas na ostrove Tenerife.

FOTO: depositphotos.com

Mesto Icod de los Vinos na Tenerife je zasadené v oblasti pokrytej údoliami viniča a banánových plantáží. Netypickýmj miestom je jaskyňa El Viento, ktorá vznikla po výbuch sopky Pico Viejo. Zásahom lávy vznikol labyrint jedinečných podzemných chodieb.

Letná dovolenka na Tenerife bude patriť k vašim jedinečným zážitkom, vyberte si ju v cestovnej agentúre verne.sk už dnes!

Gran Canaria spája kultúrne bohatstvo s krásnymi plážami

Vo vzdialenosti približne 144 kilometrov od pobrežia Afriky leží ostrov Gran Canaria s nádhernými prírodnými scenériami. Takmer polovica ostrova je chránená ako biosférická rezervácia UNESCO. Sever ostrova tvoria útesy, na juhu sa tiahnu nádherné pláže.

Mestečko Las Palmas de Gran Canaria je hlboko ovplyvnené španielskou kultúrou rovnako ako aj kultúrou domorodcov. Architektonickým vrcholom v meste je katedrála zo 16. storočia. V gotickom interiéri stoja stĺpy netradičného tvaru palmových stromov. Múzeum Kanárskych ostrovov má vo svojej zbierke archeologické a etnografické kolekcie, ktoré vypovedajú o histórii Kanárskych ostrovov. Sedem kilometrov od Las Palmas je veľká botanická záhrada Jardín Botánico Viera y Clavijo (Kanárske záhrady). Pri prechádzke cez kamenné svahy turisti objavia krajinu plnú pôvodných rastlinných druhov.

foto

Mesto Las Palmas na ostrove Gran Canaria.

FOTO: depositphotos.com

Aj na ostrove Gran Canaria sa dá prežiť úžasná letná dovolenky pri mori. Pláž Las Canteras má všetko, čo návštevníci potrebujú – široké piesočnaté pobrežie, jemné vlny, ale aj služby ako toalety, slnečníky, ležadlá a dokonca detský kútik. Časť pláže je vyhradená pre potápačské centrum, takže každý, kto ešte si tento šport ešte nevyskúšal má možnosť naučiť sa niečo nové. Ak ste svoju letnú dovolenku pri mori spoznali práve v týchto riadkoch, s nami sa na ostrov Gran Canaria vydáte úplne bez problémov.

Fuerteventura s náboženskými tradíciami a skrytými plážami

Mesto Betancuria bolo založené v 15. storočí a až do roku 1834 bolo hlavným mestom ostrova Fuerteventura. Jeho význam odráža aj množstvo pamiatok, ktoré sa nachádzajú na jeho území. Impozantná Katedrála de Santa María de Betancuria bola pôvodne postavená v normansko-gorickom slohu, ale obnovili ju v 17. storočí v barokovom štýle. Podrobný pohľad do duchovného života mesta poskytuje Múzeum náboženského umenia. Obyvatelia Betancurie sú ešte aj dnes oddaní katolíci a pokračujú vo svojej starobylej pútnickej tradícii – vždy tretiu sobotu v mesiaci sa koná púť na počesť patrónky ostrova.

foto

Na ostrove Fuerteventura nájdete množstvo pláží, kde si doprajete súkromie.

FOTO: depositphotos.com

Moreplavecké mesto Corralejo v severnej časti ostrova Fuerteventura obklopuje púštna krajina s piesočnými dunami. Rybársky prístav stále funguje, vďaka čomu mesto kombinuje tradičnú námornícku kultúru s turistickou dovolenkovou atmosférou. Okolo prístavu je malebná zbierka domov a mnohými reštauráciami a kaviarňami. Pobrežná promenáda vedie k malej mestskej pláži. Piesočné duny za mesto hraničia s krásnymi plážami. Pláž El Pozo je vďaka jemným vlnám a bezpečným vodám vynikajúcim miestom pre plavcov. Krištáľovo čistú vodu a biely piesok nájdu turisti na pláži El Moro.

Fuerteventura sa od ostatných Kanárskych ostrovov odlišuje tým, že skrýva kilometre neobjavených piesočnatých pláží, ktoré sú takmer prázdne. Aj vďaka tomu je skvelým miestom pre všetkých, ktorí hľadajú letnú dovolenku pri mori plnú oddychu a pokoja. V miestnych hoteloch nájdete všetko, čo potrebujete, od reštaurácií cez zábavu až po vodné športy. Letnú dovolenku na Fuerteventura nájdete aj v ponuke cestovnej agentúry verne.sk. Ktorú si vyberiete? :)

Ostrov La Palma, najzelenší medzi Kanárskymi ostrovmi

V príjemnom prímorskom mestečku sú najlepším oddychom prechádzky. Pri nich návštevníci obdivujú koloniálny štýl mesta, ktoré dýcha históriou a pýši sa aj mnohými archeologickými pokladmi. Historické centrum sa chváli palácmi, kostolmi a budovami v tradičnom štýle Kanárskych ostrovov.

La Palma je najzelenší spomedzi Kanárskych ostrovov, známy je aj pod názvom Isla Bonita (Krásny ostrov). Krajina je plná prírodných krás – nedotknutých lesov na strmých útesoch a pláží s čiernym pieskom. Veľká časť je takisto biosférickou rezerváciu UNESCO.

foto

Chránená oblasť Caldera de Taburiente na ostrove La Palma.

FOTO: depositphotos.com

K chráneným lokalitám patrí aj Národný park Caldera de Taburiente. Neskutočnú scenériu vytvára sopečný vrch vysoký 2400 metrov a láva zostupujúca až k moru. Park má tiež zalesnené plochy s potokmi a vodopádmi. Pozdĺž skalnatého pobrežia sú medzi strmými svahmi ukryté malebné zátoky. Pozrite si tieto nádherné miesta na vlastné oči a prežite nezabudnuteľnú letnú dovolenku na ostrove La Palma s nami!

Ak sa chcete vydať na letnú dovolenku na Kanárske ostrovy, širokú ponuku možností má pre vás pripravenú cestovná agentúra verne.sk. Každý si v nej nájde niečo pre seba!

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.