Exotika volá! 5 úžasných rezortov, do ktorých sa zamilujete

Premeňte svoje sny na skutočnosť a prežite nezabudnuteľnú dovolenku v exotike.

FOTO: archív verne.sk

Modrá obloha bez jediného mráčika, šum palmových listov a do toho jemná hra morských vĺn. Asi takto si predstavujeme dovolenku v exotike. Aj vy by ste chceli prežiť podobné chvíle oddychu, ale neviete, kam sa vybrať? Predstavíme vám päť exotických destinácií so skvelými hotelmi!

Perla Indického oceána

Ostrovný štát leží v Indickom oceáne a často sa mu hovorí aj „Perla Indického oceána“. Srí Lanka je tropický raj s teplým počasím počas celého roka, čo z nej robí ideálne miesto na cestovanie.

Dovolenka na Srí Lanke znamená predovšetkým pokoj a výlety do nádhernej prírody. Pravá tvár ostrova sa odráža v dažďových pralesoch, horách a kilometrových skalných plošinách, rovnako ako v bohatej faune, horských lesoch a najmä v plážach obkolesených palmami priamo na pobreží Indického oceána. Okrem osamelých idylických pláží a zelenej prírody je Srí Lanka bohatá aj na kultúru a históriu.

Obľúbeným cieľom turistov, ktorí trávia svoju dovolenku na Srí Lanke je hotel The Eden Resort & Spa****+, ktorý leží priamo na pláži a okolo neho sa rozprestiera zelená záhrada. Pre svojich klientov má hotel pripravené pohodlné izby na celkovo troch podlažiach. Chladené nápoje najlepšie chutia v strešnom kokteil bare, odkiaľ je nádherný výhľad na okolie a blízky oceán. 

foto

Dovolenka v Eden Resort & Spa na Srí Lanke je skvelým relaxom.

FOTO: archív verne.sk

V areáli Eden Resort & Spa na Srí Lanke nájdu dovolenkári všetko, čo potrebujú – bazény, reštaurácie, bary, malý obchodík a SPA. Ayurvédske masáže a kozmetické procedúry prinesú dokonalý oddych. Pre tých, ktorí sa chcú zabaviť v meste, je dobrou správou, že do najbližšieho centra vedie len krátka prechádzka.

Keď meno ostrova znie ako dovolenka

Na svete existuje niekoľko miest, ktorých meno samotné nás núti snívať. Palmy, kam len ľudské oko dovidí, dlhé pláže s jemným bielym pieskom. Takto by sme mohli opísať Zanzibar. Obyvatelia tohto ostrova sú priateľskí a na turistov sa vždy usmievajú. To však nie je jediný dôvod, prečo by ste si Zanzibar mali vybrať ako ďalší cieľ vašej exotickej dovolenky.

Ďalším sú pláže, o akých sa mnohým z nás len sníva. Najjemnejší biely piesok, tyrkysovo modré more, kokosové palmy, ktoré sa nevedia rozhodnúť, či sa radšej skloniť k zemi, alebo sa vytiahnuť ešte bližšie k slnku. Na Zanzibare veľa pamiatok nenájdete, o to viac sa potešíte mušľami ukrytými v piesku a občas narazíte na nejaký ten zablúdený kokosový orech.

Pri dovolenke na Zanzibare si turisti nemôžu nechať ujsť zrejme „najcoolovejší“ bar sveta. Mnohí ho poznajú z facebooku alebo iných sociálnych sietí. Volá sa The Rock a je postavený na skale v mori. Loďku s hosťami prináša príliv. Hoci je vo vnútri zariadený pomerne sparťansky, povedzte, kto by si nechal ujsť príležitosť vychutnať si jedlo a pitie pri sedení na malom kamennom ostrovčeku? Na nezaplatenie...

Zanzibar je cieľom najmä dovolenkárov, ktorí si chcú chvíle pokoja užiť do poslednej bodky. Ostrov nie je preplnený hotelmi, no rezorty v tradičnom štýle, ktoré vyrástli na pobreží sú komfortné a luxusné. Patrí k nim aj Neptune Pwani Beach Resort & Spa*****, kam sa môžete vybrať s cestovnou agentúrou verne.sk. Hotel leží priamo na kilometer dlhej piesočnatej pláži. Krásne čisté more láka, aby sa doňho turisti hneď vrhli, ale treba myslieť na to, že sa neodporúča ísť do mora bosý.

foto

V hoteli Neptune Pwani Beach Resort & Spa môžete byť ubytovaní v hlavnej budove alebo v malých tradičných chatkách.

FOTO: archív verne.sk

S all inclusive službami je o všetko postarané. Okrem chutného jedla z talianskej alebo indickej kuchyne, je v cene zahrnutá aj jazda na kajakoch. Hotel je vhodný aj pre rodiny s deťmi, ktoré tu majú vlastný bazén a rôzne aktivity.  

Horúce pláže, horúce noci

Jedna z najznámejších pláží sveta. Pohár s nápojom, ktorý nesie meno ostrova. Miesta, ktoré miloval aj Ernest Hemingway. Presne toto je Kuba, ostrov ležiaci v Karibiku, ktorý je už sám o sebe synonymom pre exotickú dovolenku.

Každý, kto príde na Kubu, si vychutná nielen horúce slnko, ale aj drinky, ktoré sa stali známe na celom svete. Doslova povinnosťou je vyskúšať miestne mojito. A samozrejme cuba libre. Nezabúdajme na piňa coladu. A čo daiquirri? Skutočným zážitkom je vychutnať si niekoľkoročný rum. Vďaka tým najlepším nápojom prežijete nielen horúce dni, ale aj horúce noci. No a samozrejme, ku Kube patria cigary. Kvalitné, z tých najlepších tabakových plantáží.

Ku Kube patria aj múzeá a pamiatky. Ostrov očaril spisovateľa Ernesta Hemingwaya a na jeho obľúbené miesta sa môže vydať každý turista. Neodmysliteľnou súčasťou ostrova je pláž Varadero, na ktorej stoja krásne hotely. Jedným z nich je Ocean Varadero El Patriarca*****. Nádherný hotelový komplex je obklopený bujnou zeleňou. Svojim klientom ponúka all inclusive služby,  takže sa nemusia starať o nič viac ako o dokonalý oddych.

foto

Relax na najznámejšej pláži na Kube nájdete v hoteli Ocean Varadero El Patriarca.

FOTO: archív verne.sk

Od centra Varadera je hotel vzdialený osem kilometrov, ale v rámci rezortu sa nachádza všetko, čo môžete počas dovolenky na Kube potrebovať. Patrí k nemu niekoľko barov a reštaurácií. Okrem hlavnej napríklad aj orientálna, talianska a gourmet reštaurácia. Deti majú svoj vlastný bazén a bohatý animačný program počas dňa aj večer. V hoteli môžete prežiť horúce noci na diskotéke, kde vás okrem dobrého pitia zlákajú aj kubánske rytmy.

Raj v Karibiku

Na dovolenke v Dominikánskej republike čakajú na turistov kilometre nádherných bielych pláží s palmami a romantické západy slnka. Okrem pobytov v luxusných rezortoch ponúka ostrov výlety do džungle, pozorovanie veľrýb alebo džíp safari.

Karibik je vo všeobecnosti obľúbeným cieľom pre oddychovú dovolenku v exotike. Dominikánska republika patrí k miestam, kam sa turisti vydávajú najčastejšie. A to nielen pre krásne pláže, ale aj kvôli širokej ponuke atrakcií. Ročne sem prichádzajú asi tri milióny turistov, pre ktorých sú vybudované luxusné rezorty zväčša priamo na pláži. Postavené sú v tradičnom štýle, čo len umocňuje atmosféru, v ktorej zabudnete na všetky svoje starosti.

K týmto hotelom patrí aj Now Larimar Punta Cana***** na východnom pobreží ostrova v stredisku Punta Cana. Rezort si na svojich službách potrpí, čo prezrádza jeho bohaté vybavenie. V komplexe sa nachádzajú až štyri bazény, a to napriek tomu, že na pláž vedie len pár krokov. Klienti určite nebudú trpieť hladom, o čo sa postarajú dve bufetové reštaurácie a šesť špeciálnych (od talianskej, francúzskej, ázijskej či barbecue). O pitný režim je postarané vďaka 11 (!) barom.

foto

Exotickú dovolenku v Dominikánskej republike môžete stráviť v hoteli Now Larimar Punta Cana.

FOTO: archív verne.sk

Hotel je skvelým miestom, ak sa sem vyberú mladé dvojice. Počas dňa si užijú relax na pláži alebo pri bazéne, večer sa zabavia na diskotéke, mini divadle alebo v kasíne. Ani rodičia s deťmi nebudú ukrátení o nič z pohodlia. Detičky sa vybláznia v detskom bazéne a klube. Navyše je k dispozívii opatrovateľská služba, vďaka ktorej si rodičia vychutnajú romantické chvíle vo dvojici. Či už patríte do jednej alebo druhej kategórie, nechajte sa rozmaznávať v hoteli, ktorý nájdete aj v ponuke cestovnej agentúry verne.sk

Najlepšie miesto pre svadobnú cestu

Biele pláže, ktoré kontrastujú s čistým modrým morom, sú typickým znakom exotických ostrovov. Napriek tomu je dovolenka na ostrove Maurícius pre mnohých turistov absolútnym „TOP“. Maurícius je oveľa viac ako len plážový raj. Vo vnútrozemí sa do diaľky tiahnu lány cukrovej trstiny, do oblohy čnejú vulkanické pohoria a ohromným hukotom na seba upozorňujú vodopády. Za zmienku stoja aj tunajšie jedlá, ktoré sú kombináciou francúzskej, kreolskej, indickej a čínskej kuchyne.

Turisti tu nájdu nielen pokoj a ticho. Ideálne podmienky tu vládnu aj pre milovníkov vodných športov ako surfing. Potápači zasa objavia čaro podmorského sveta pri koralových útesoch. Na vysokej úrovni sú aj hotelové služby a miestne rezorty patria k TOP hotelom celého sveta.

Maurícius je vyhľadávanou lokalitou, kam sa na svoju svadobnú cestu vyberajú zamilované páry. Stále častejšie sa ale stáva práve tým miestom, kde sa rozhodnú povedať si svoje áno. Ak aj vy práve stojíte pred dilemou, ako zorganizovať svoju svadbu, pouvažujte aj nad touto možnosťou. Veď tento deň si budete pamätať do konca života, tak prečo z neho neurobiť exkluzívny zážitok?

S cestovnou agentúrou verne sa môžete vybrať napríklad do rezortu La Pirogue**** na západnom pobreží ostrova, ktorý leží priamo na pláži a je obklopený rozľahlou tropickou záhradou. Ubytovaní v milých bungalovoch si vychutnáte dokonalý relax. Večer sa môžete zabaviť na rôznych šou, ktoré sa konajú v areáli rezortu. Oddýchnete si vo wellness, na pláži či pri bazéne.

foto

Na ostrove Maurícius spájajú mnohí návštevníci svadobnú cestu s exotickou dovolenkou.

FOTO: archív verne.sk

Do hotela sa bez obáv môžu vydať aj rodičia s deťmi. Pre tie je pripravený samostatný bazén s atrakciami, detské ihrisko aj miniklub. Oteckov zláka možnosť vyskúšať si rybolov na otvorenom mori, čo je len jedna z množstva aktivít, ktoré si tu užijete.

Exotická dovolenka už nemusí byť len vaším snom. Urobte prvý krok, aby ste svoje túžby začali meniť na realitu a vyberte si svoju dovolenku z ponuky cestovnej agentúry verne.sk!

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.