Exotická dovolenka má jeden háčik. Ako zvládnuť dlhý let?

 

Pripravte sa na dlhý let, aby ste si svoju exotickú dovolenku mohli užiť hneď od začiatku!

FOTO: archív verne.sk

Láka vás dovolenka v exotike, ale máte obavy, ako zvládnete dlhý let? Sedieť desať a viac hodín na jednom mieste nie je práve príjemná predstava. Navyše, v lietadle sa vždy zíde tá najpestrejšia zmes cestujúcich. Čo teda robiť, aby vám čas rýchlo ubehol a vy ste neoľutovali svoju dovolenku ešte skôr, ako sa dostanete do cieľa? Naše tipy vám pomôžu pripraviť sa na všetko, čo vás môže stretnúť!

Prineste si svoj vlastný vankúš

Malý vankúš je základom príručnej batožiny pre všetkých, ktorí majú pred sebou dlhý let. Snáď každé letisko na planéte predáva cestovné vankúše. Ich cena je v porovnaní s vašim boľavým krkom smiešna. Ak chcete ušetriť, kúpte si ho v niektorom z bežných obchodov.

Slúchadlá s potlačením šumu budú vašim najlepším priateľom

Počas niekoľkohodinového letu asi nikto nechce počúvať všetky rozhovory ostatných cestujúcich. Jednou z možností sú slúchadlá s potlačením šumu. Ak chcete mať okolo seba úplné ticho, postačia vám aj štuple do uší.

Filmy, filmy, filmy...

... alebo seriály. V podstate je to úplne jedno. Môžete si so sebou priniesť svoj tablet alebo notebook plný filmov, ktoré ste si chceli už dávno pozrieť, ale nikdy ste nemali čas. Pestrú ponuku nájdete aj v lietadle, takže určite si budete mať z čoho vybrať.

Správne oblečenie je základ

Idete v lietadle robiť na niekoho dojem alebo chcete let prežiť v pohodlí? Tipujeme, že správna odpoveď bude skôr tá druhá. Tak sa nezabudnite podľa toho aj obliecť.

Buďte kreatívni

Len zriedka má človek šancu len tak sedieť a nič nerobiť. Využite tento čas, vezmite si so sebou notebook, skicár alebo čokoľvek iné, čím si trochu precvičíte svoj mozog.

Spriateľte sa s posádkou

Správať sa nepriateľsky k posádke sa vám nemusí vyplatiť. Radšej si ich nakloňte na svoju stranu napríklad malým rozhovorom alebo nejakou sladkosťou. Druhou stranou tejto aktivity môže byť aj to, že si takto zaobstaráte menšie uprednostňovanie. ;)

Doprajte si

Dať si pohárik či dva alkoholu patrí k tým lepším „voľnočasovým“ aktivitám v lietadle. Jasné, že sa netreba opiť do nemoty. Stačí si dopriať presne toľko, aby sa vám zdvihla nálada.

Zoberte si pomocníkov na spánok

Nie každý je uspôsobený na to, že len čo sa jeho nohy odlepia od zeme, premôže ho sladký spánok. Preto je dobré vziať si so sebou lieky, ktoré vám pri zaspávaní pomôžu. Len si ich pred letom radšej doma otestujte. Na každého človeka totiž môžu mať rozličné účinky. Tak nech sa vám nestane, že namiesto pár hodín spánku, budete bezcieľne pozerať do stropu.

Pripravte sa na „jet lag“

Únava spôsobená časovým posunom nie je nič príjemné. Navyše, ak ešte v lietadle strávite desať hodín, počas ktorých sa budete pokúšať zaspať. Keď viete, že na vás čaká väčší časový posun, začnite sa mu prispôsobovať už doma. Ak sa to dá, samozrejme. Ľahnite si o hodinu skôr, prípadne skôr vstávajte.

Keď ste takto príjemne pripravení zvládnuť aj dlhší let, tak hurá do exotiky! S verne.sk si vyberiete svoju exotickú dovolenku presne podľa vašich predstáv, takže nie je na čo čakať. :)

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.