Dubaj má ďalšie NAJ! Najväčší krytý zábavný park na svete je otvorený

 

Ten pocit, keď v kancelárii nie je káva! V zábavnom parku nájdete 70 dinosaurov v tých najnečakanejších pózach.

FOTO: facebook IMGworlds

Dubaj je miestom, kde nič nie je nemožné a megalomanské projekty tu vyrastajú, ako keby to bola tá najväčšia samozrejmosť na svete. Turisti si už doteraz mohli na dovolenke v Dubaji vystúpiť na najvyššiu budovu sveta Burdž Chalífa. V najväčšom nákupnom centre na svete sa možno niektorí aj stratili. A najväčší umelý ostrov sveta bol pre mnohých dôvodom, ktorý o ceste do emirátu definitívne rozhodol. Teraz prišiel ďalší veľký, obrovský, najväčší projekt, aký si viete predstaviť!

Stál miliardu dolárov a trvalo tri roky, kým ho dokončili. Ste zvedaví, čo by to asi tak mohlo byť? Odpoveď je jednoduchá – najväčší indoorový zábavný park na svete. Ak nechcete, aby o najbližšej dovolenke rozhodovali vaše deti, radšej im o ňom ani nehovorte. Ak ale túžite zažiť atrakciu, na ktorú nikdy nezabudnete, potom máte od 31. augusta dvere otvorené.

Ikona Dubaja

Zábavný park  IMG Worlds of Adventure je veľký ako 28 futbalových ihrísk, čo vám dá asi lepšiu predstavu, ako len konštatovanie, že jeho rozloha je 140-tisíc metrov štvorcových. Nachádza sa na predmestí Dubaja, známom ako City of Arabia. „Chceli sme, aby sa stal ikonou Dubaja samotného, ale zároveň aj celého regiónu. Otvorenie najväčšieho indoorového zábavného parku sa zdalo byť vhodným projektom pre tento trh,“ uviedol podľa CNN Lennard Otto, riaditeľ parku.

dubai

Zábavný park IMG Worlds of Adventure má prilákať ešte viac turistov na dovolenku do Dubaja.

FOTO: facebook IMG Worlds

Park ale rozhodne nie je nič pre slabé povahy. Architekti sa pridŕžali tradície, že v Dubaji jednoducho musí byť všetko NAJ. A tak je súčasťou parku najrýchlejšia a najvyššia horská dráha v emiráte – Velociraptor. Ani ďalších osem atrakcií nenechá váš žalúdok ľahostajným. Ani to ale nie je všetko, v parku je dokopy viac ako dvadsať ďalších atrakcií, 28 reštaurácií a bufetov a 25 obchodov.

dubai

Jazda na Velociraptore je čistý adrenalín.

FOTO: facebook IMGWorlds

V dubajskom parku si každý nájde niečo

Celkovo je IMG Worlds of Adventure rozdelených do štyroch tematických blokov s prehistorickými chodníkmi ako v džungli a labyrintom mestských ulíc. V „Marvelovej“ zóne si užijete jazdu s postavami ako Thor alebo Captain America. Reštaurácia s plodmi mora a steakmi je navrhnutá tak, aby pripomínala scény z Iron Mana. Rodinám s deťmi je venovaná zóna s postavičkami z rozprávok stanice Cartoon Network. Súčasťou je aj prvé 5D kino na svete, kde sa za hodinu môže vystriedať až 1200 návštevníkov, ktorí si pozrú exkluzívny desaťminútový film. Stratené údolie je plné dobrodružstiev s dinosaurami, kde je až 70 robotických dinosaurov v životnej veľkosti. Japonská firma ich vytvárala päť rokov s neuveriteľným zmyslom pre detail. Poslednou časťou je IMG Boulevard, prevažne reštauračná a obchodná zóna. Ak nechcete prísť o chuť k obedu, prehliadku atrakcie s názvom Haunted Hotel si nechajte radšej na neskôr.

dubai

Haunted Hotel v časti IMG Boulevard je poriadne strašidelný. Aj preto v ňom platí vekové obmedzenie.

FOTO: facebook IMG Worlds

Klimatizovaný zábavný park chce prilákať návštevníkov aj počas horúcich letných mesiacov a dosiahnuť, aby sa turisti vybrali na dovolenku do Dubaja počas celého roka. Pre návštevníkov má pripravené aj ďalšie, zatiaľ nie úplne tradičné vychytávky. Čakacie doby na atrakcie budú zobrazené na digitálnych obrazovkách po celom parku. Dostupná bude aj aplikácia, ktorá pomocou GPS presne určí vašu polohu a nasmeruje vás k atrakciám s najkratšími radmi. Tiež sa podľa riaditeľa chceli vyhnúť zaužívanému klišé, že reštaurácie v zábavných parkoch nie sú nič moc. Reštaurácie v IMG World of Advanture sú ale dizajnované tak, aby súviseli s najznámejšími postavami v parku. A navyše budú ponúkať jedlá z trinástich rôznych kuchýň.

IMG Worlds of Adventure sa nachádza dvadsať minút od medzinárodného letiska v Dubaji. Vstupné pre dospelých je 300 AED (približne 74 eur) a 250 AED pre deti (cca. 62 eur). Už sa neviete dočkať svojej exotickej dovolenky v Dubaji? Vyberte si niektorú z ponúk cestovnej agentúry verne.sk a môžete si ju užívať už o pár dní!

VIDEO: Pozrite sa, ako vyzerá najväčší zábavný park na svete z vnútra!

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.