Dovolenka na Kanárskych ostrovoch: Na tomto mieste si užijete najviac zábavy!

 

Siam Park na Tenerife je atrakciou, ktorú si užijú deti aj dospelí!

FOTO: facebook Siam Park

Viete, kam sa treba vybrať za najlepším vodným zábavným parkom na svete? Je k nám oveľa bližšie, ako by ste si mysleli. Toto ocenenie si totiž už niekoľko rokov udržiava Siam Park, zábavný vodný park na Kanárskom ostrove Tenerife.

Siam Park postavený v thajskom štýle sa rozprestiera na ploche 18,5 hektára v dovolenkovej oblasti Costa Adeje na juhozápade Tenerife. Patrí k najväčším a najmodernejším zábavným parkom v Európe. Atrakcie sú rozdelené do troch oblastí – relaxačné, pre rodiny a adrenalínové.

Relax a zábava

Ak máte chuť dať si trochu pauzu od všetkého zhonu a len tak si plávať na vode, vezmite si koleso a vychutnajte si výhľad z rieky Mai Thai. Tropická rieka má rýchlejšie aj pomalšie úseky a špeciálnu relaxačnú časť. Najkrajšiu pláž na celom ostrove nemusíte zložito hľadať, nájdete ju priamo v parku (alebo to o nej aspoň hovoria turisti, ktorí tu už boli). Vďaka veľkému bazénu s vlnami budete mať pocit, akoby ste ležali pri mori. Ale nenechajte sa pomýliť, v Siam Parku nie je žiadne „pokojné more“. Naopak, Palác vĺn si už na vás chystá niektorú zo svojich trojmetrových vĺn.

Pre deti sú samozrejmosťou rôzne tobogany, lieviky alebo plávanie cez džungľu. Obľúbenou atrakciu pre najmenších je Stratené mesto s množstvom veží, mostov, sietí, kaskád a 15 toboganmi. Nových kamarátov si nájdu hneď pri vstupe do parku, kde ich privítajú tulene.

Atrakcie plné adrenalínu

Keď začujete divoký krik, určite sa niekto práve spustil z 28 metrov vysokej šmykľavky Tower of Power. Veru, nie je to nič pre slabé povahy, v tobogane totiž dosiahnete rýchlosť až 80 kilometrov za hodinu. Ak by vám aj toto bolo málo, skúste Draka. Pravdepodobne to bude najprekvapujúcejšie dobrodružstvo, aké ste doteraz zažili. Konečne zistíte, aké je to ocitnúť sa v stave beztiaže. Kombináciou adrenalínu a divokej zábavy je The Volcano, kde si pri jazde v tmavom priestore vychutnáte jedinečnú laserovú šou. Niečo viac ako „obyčajná“ šmykľavka je Singha. Skutočná vodná horská dráha vás prekvapí prudkými zákrutami a 14 zmenami smeru. O adrenalín nebude pri rýchlosti 6 metrov za sekundu v stúpaní a 18 metrov za sekundu pri klesaní núdza.

A ak si budete chcieť trochu oddýchnuť od divokých atrakcií, vydajte sa na „Floating Market“. V domčekoch v thajskom štýle sa dobre najete a nakúpite aj suveníry.

Dobre vedieť

Základná cena vstupenky sa začína na 34 eurách pre dospelých a 23 eurách pre deti. Park ponúka aj výhodný balík, v ktorom je vstupenka do Siam Parku aj ďalšieho zábavného parku Lorro Parque. Medzi obomi premáva shuttle. Siam Park je otvorený počas celého roka. V lete, teda od 1. mája do 31. októbra, sú otváracie hodiny od 10:00 – 18:00 hod. Počas zimy (od novembra do apríla) sú otváracie hodiny od 10:00 do 17:00 hod. Pred parkom je k dispozícii platené parkovisko, ale môžete tiež využiť shuttle bus, ktorý je nutné rezervovať 48 hodín vopred.

Keď už viete, kam sa pôjdete na Kanárskych ostrovoch zabaviť, treba zaistiť poslednú vec – príjemné ubytovanie. Množstvo hotelov nájdete aj v našej ponuke, z ktorej si určite vyberiete. Nezáleží na tom, či sa chcete ubytovať priamo na Tenerife, alebo sa vám viac páči Gran Canaria, Lanzarote alebo Fuerteventura.

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.