Darujte si romantickú dovolenku: 5 tipov na najlepší valentínsky darček

Zabudnite na zimu, užite si romantiku na Valentína v teple!

FOTO: archív verne.sk

Chcete pre svoju polovičku vymyslieť originálny valentínsky darček, na ktorý nikdy nezabudne? Parfumy, šperky či romantická večera sú síce milé, ale tento rok môžete prekonať všetky očakávania. Netradičným, no o to krajším darčekom, je užiť si pár dní vo dvojici ďaleko od všetkých povinností a starostí bežného života. Presne takúto ponuku sme si pre vás pripravili v cestovnej agentúre verne.sk. Máme pre vás najlepšie tipy na dovolenku v exotike, ale aj na Kanárskych  ostrovoch či v Egypte.

Dovolenka v raji

maldivy

Február pod palmami? Na Maldivách úplne bez problémov!

FOTO: verne.sk

Aj tak by sa dala opísať dovolenka na Maldivách. Ak túžite po exotike, toto je jedna z najlepších možností, ako si ju môžete dopriať. Ešte viac sa hodí ako destinácia pre valentínsky oddych, keďže sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch najžiadanejších lokalít pre romantickú dovolenku. Tropický raj tvorí niekoľko atolov s viac ako tisíckou ostrovčekov, na ktorých to vyzerá presne ako na pohľadnici. Pláže s bielym pieskom, vysoké palmy a tyrkysové more. Predstavte si malé vilky stojace na koloch priamo nad vodou. Prvé, čo ráno uvidíte, je len šíry oceán okolo vás. Dokonalý oddych sa dá ľahko skombinovať aj so zaujímavými výletmi. Za návštevu určite stojí hlavné mesto Male s obchodíkmi, reštauráciami a barmi, ale tiež kultúrnymi pamiatkami. Maldivy sú ideálne aj na potápanie, v koralových útesoch sa ukrývajú raje, žraloky a ďalšie podmorské živočíchy. Dokonalý oddych sľubuje aj hotel Paradise Island**** nachádzajúci sa na Severnom Male Atole. V ňom si vychutnáte nielen krásne prostredie, ale aj skvelú kuchyňu. Máte chuť na medzinárodné, talianske, japonské jedlo alebo čerstvé morské plody? V hoteli nájdete všetky. Príjemné chvíle môžete stráviť aj vo wellness a spa centre so saunou, masážami a rôznymi procedúrami.

Dovolenka s pozorovaním veľrýb

dominikanska

Z dovolenky v Dominikánskej republike si okrem oddychu odnesiete aj neopakovateľné zážitky.

FOTO: archív verne.sk

Dominikánska republika je známa ako jedno z najlepších miest na pozorovanie veľrýb. Práve v čase od januára do konca marca plávajú vo vodách okolo polostrova Samana tisícky týchto ohromných cicavcov. Samci sa snažia upútať pozornosť samíc, pričom vyplávajú mimo záliv, kde o ne bojujú. Vo februári sa vám určite podarí vidieť toto jedinečné divadlo, preto je dovolenka v Dominikánskej republike skvelá príležitosť ako skombinovať oddych v exotike so zážitkami. Za veľrybami sa dá vyplávať aj na more a obzrieť si ich zblízka. Keď sa vrátite vyčerpaní z krásneho výletu, nie je nič lepšie, ako uložiť sa do pohodlnej postele v príjemnom hoteli. Takým je určite Grand Paradise Samana**** s all inclusive službami priamo na polostrove Samana. Pre športových nadšencov má hotel pripravených hneď niekoľko zaujímavých aktivít ako windsurfing, kajaky či šnorchlovanie. Súťaživci si zasa môžu zmerať sily s ostatnými hotelovými hosťami v rozličných hrách a zápasoch. Pokojná pláž je zárukou oddychu a tiež romantických chvíľ. Stačí si trochu privstať a vo dvojici môžete sledovať východ slnka.

Dovolenka s príchuťou korenia

zanzibar

Urobte si počas dovolenky na Zanzibare výlet za korením. Uvidíte, že na tomto mieste vonia úplne inak.

FOTO: archív verne.sk

Čo vám ako prvé napadne, keď počujete Zanzibar? Niekomu pirátske príbehy, inému exotická dovolenka, ďalšiemu vôňa klinčekov. A prečo práve klinčekov? Lebo tie ho preslávili po celom svete. Zanzibar je ostrov korenia, je ako Marakéš so štipkou Kuby. Ostrov s vlastným životom, palácmi sultánov, indickými obchodnými domami, tisícročnou históriu. Hlavné mesto Stone Town je trochu hlučné a zaneprázdnené mesto so žiarivou exotickou atmosférou, ktoré je pamiatkou UNESCO. Najslávnejším „synom Zanzibaru“ je Farrokh Bulsara, ktorý sa tu narodil 5. septembra 1946. Myslíte si, že ho nepoznáte? Tak to ste na veľkom omyle! Vo svete prerazil pod menom Freddie Mercury. Pláže na Zanzibare sa od seba síce líšia, ale jedno majú spoločné – krištáľovo čistú vodu a ako prach jemný piesok. Niektoré z nich sú také pokojné a vzdialené od ostatného života, že jediným zvukom, ktorý naruší ticho, je šum oceánu. Už si predstavujete, ako na jednej z týchto pláží ležíte? V tom prípade vám chýba už len kvalitný hotel. Príjemnú dovolenku na Zanzibare strávite vo Waridi Beach Resort***. Rodinný hotel má spolu 62 izieb, ubytovať sa môžete aj v bungalovoch, čím získate ešte o niečo viac súkromia.

Dovolenka pre milovníkov vodných športov

fuerteventura

Dovolenka na ostrove Fuerteventura je ideálna najmä v prípade, ak chcete trochu ušetriť.

FOTO: archív verne.sk

Fuerteventura je druhý najväčší z Kanárskych ostrovov, ležiaci len sto kilometrov od afrického pobrežia. Je teda jasné, že o teplé počasie máte postarané a nemusíte ho hľadať ani ďaleko v exotike. Spomedzi všetkých Kanárskych ostrovov je Fuerteventura najveternejšia, čo využijú surferi, windsurferi a kitesurferi. Skvelé na dovolenke na Kanárskych ostrovoch je to, že nemáte problém ani v prípade, ak si vyberiete hotel len s raňajkami alebo polpenziou. Všade nájdete malé tapas bary a reštaurácie s tradičnými jedlami, v ktorých sa dá najesť za rozumnú cenu. No s all inclusive je všetko oveľa jednoduchšie, preto sme pre vás ako náš tip vybrali hotel La Tahona Garden***. Stredisko Caleta de Fuste je presne také, na aké sme zvyknutí. Stoja tu komplexy s dobrými službami a rezorty priamo na pláži. V blízkosti Caleta de Fuste stojí za návštevu Soľné múzeum, venované histórii soli.

Dovolenka na overenom mieste

egypt

Chcete ušetriť a pritom prežiť krásne chvíle? Vyberte si dovolenku v Egypte.

FOTO: archív verne.sk

Egypt sa opäť stáva vyhľadávanou destináciou dovolenkárov, veď všetky fakty hrajú v jeho prospech. Dovolenka v Egypte je pomerne lacná záležitosť, hotely a služby sú pritom na vysokej úrovni, teplé počasie je bonusom, o akom môžeme doma len snívať. Navyše Červené more je jedným z najlepších miest na potápanie alebo šnorchlovanie. Pozrite sa zblízka na svet pestrých farieb, krásnych koralov, rýb mihajúcich sa sem a tam, jedinečné korytnačky, priateľské delfíny, ale aj nebezpečne vyzerajúce žraloky. A popritom nezabudnite na všetky „must see“ Egypta. Ak ste tu už svoju dovolenku strávili, možno si poviete, že výlet k pyramídam oželiete, no ak ste na dovolenke v Egypte po prvý raz nenechajte si ich ujsť, rovnako ako Údolie kráľov či plavbu po Níle. V egyptských hoteloch nie sú ničím zvláštnym potápačské kurzy. Platí to aj v hoteli The Grand Makadi*****, stojacom priamo na pobreží Červeného mora. Ak ste si doteraz netrúfli nasadiť potápačské okuliare a plutvy, uvidíte, že tu naberiete odvahu.

Tak už viete, čím prekvapíte svoju lásku na Valentína? Doprajte si pokojné chvíle vo dvojici na krásnych miestach, ktoré sú ako stvorené na romantiku. S cestovnou agentúrou verne.sk strávite ten najkrajší sviatok zamilovaných, aký si pamätáte! 

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.