Atlantis, The Palm: 10 vecí, ktoré ste o hoteli (možno) ani nevedeli

 

Hotel Atlantis The Palm patrí k najznámejším hotelom v Dubaji.

FOTO: archív verne.sk

Ikonický. Tak by sa jedným slovom dal opísať hotel Atlantis, The Palm, ktorý za veľkej parády (mnohých celebrít a obrovského ohňostroja) otvorili v roku 2008 v Dubaji. Ohromná stavba zaberá plochu 46 hektárov a na ďalších sedemnástich je postavený vodný park Aquaventure. Majestátny hotel postavený na umelom ostrove láka pozornosť celého sveta nielen veľkosťou, ale aj vynaliezavosťou. Zistite s nami niekoľko faktov o hoteli, ktoré ste doteraz možno ani netušili.

1. Atlantis, The Palm bol prvým rezortom otvoreným na umelo vybudovanom ostrove v Dubaji.

2. Pri jeho výstavbe bolo použitých 58-tisíc kilometrov oceľových tyčí, čo je viac ako deväťnásobok dĺžky Veľkého čínskeho múru.

3. Socha Dale Chihuly v umiestnená v lobby bola vytvorená pomocou troch tisícok figúrok zo skla, ktoré boli k sebe popridávané jednotlivo tak, aby vytvorili 30 metrov vysoké dielo.

socha

Ohromná socha vás privíta pri vstupe do hotela.

FOTO: archív verne.sk

4. V hoteli je viac ako 23 reštaurácií a barov, v ktorých pripravuje jedlá až šesť kuchárov ocenených Michelinskými hviezdami.

5. Rezort má dve podvodné suity Poseidón a Neptún. Ak by ste sa v nich niekedy náhodou ubytovali (nechceme radšej ani vedieť cenu), mali by ste z hlavnej kúpeľne a spálne okná smerujúce priamo do Ambassador Lagoon. Lagúna s 11 miliónmi litrov vody je domovom pre viac ako 65-tisíc morských živočíchov. Žijú tu malé rybičky, ale tiež pirane a žraloky.

hotel

Apartmán Poseidón, ktorého okná smerujú do lagúny.

FOTO: archív verne.sk

6. No a ako by to vyzeralo, keby hotel s podvodnými izbami nemal aj podvodnú reštauráciu? Nuž, v hoteli Atlantis, The Palm v Dubaji sa to nedozviete, pretože jednu takú tu, samozrejme, nájdete. Volá sa Ossian a v minulosti hostila aj kráľovskú rodinu.

7. Dolphin Bay je najväčšie pobrežné stanovisko delfínov na svete. Delfíny žijú v nádrži veľkej 4,5 hektára, v ktorej je 26 miliónov litrov morskej vody. Hostia si môžu s delfínmi zaplávať a užiť veľa zábavy.

delfin

Delfíny sú jednou z veľkých hotelových atrakcií.

FOTO: archív verne.sk

8. Hotel má vlastnú cukráreň, pekáreň a čokoládovňu, kde vyrábajú sladkosti od výmyslu sveta. Dokonca tu vytvorili aj svadobnú tortu, ktorá vážila 400 kilogramov.

9. Hotelový tím tvorí viac ako tritisíc zamestnancov. Tí hovoria až 68 rozličnými jazykmi a predstavujú 82 národností.

10. V Atlantis, The Palm je jedna z najdrahších hotelových izieb na svete, kde sa o hostí postará do poslednej bodky tím kuchárov a lokajov.

Neopakovateľné dobrodružstvo v hoteli Atlantis The Palm môžete prežiť aj s cestovnou agentúrou verne.sk. S nami môžete stráviť svoju exotickú dovolenku práve na tomto mieste.

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.