Amerika, ako ju nepoznáte. Pozrite sa, aké poklady ukrýva

Piesočné duny ako na Sahare a predsa nie ste v Afrike. Staroveká dedina vytesaná v skale a predsa nie ste v Európe. Smaragdovo zelená jaskyňa a predsa nie ste v Mexiku. Všetky tieto poklady ukrýva jedna krajina, hoci o nich vie len málo jej obyvateľov alebo návštevníkov. Vitajte v USA!

Jedna neuveriteľná výhoda toho, keď človek žije alebo navštívi krajinu takú veľkú, ako sú Spojené štáty americké, je ohromná rozmanitosť prírody. Americký juhozápad s jeho červenými kopcami a nekonečnými vyhliadkami dopĺňajú svieže zelené kopce na severovýchode, ktoré sú rovnako úžasné. Ak ste už Ameriku navštívili, možno ste niektoré z jej pokladov objavili. Ak ste v USA ešte neboli, ukážeme vám niekoľko zaujímavých miest, ktoré stojí za to v krajine nekonečných možností vidieť.

Badwater Basin, Kalifornia

Jedno z dychberúcich miest v Death Valley.

FOTO: depositphotos.com

Národný park Death Valley má veľa pamiatok, ktoré sa oplatí navštíviť, a to aj napriek tomu, že ide o jedno z najnehostinnejších miest na svete. Nájdete tu napríklad vodopády, kaňony, pustatiny, krátery a piesočné duny. Čo je však ich najnápadnejším rysom? Soľná panva Badwater Basin. Miliardy kryštálikov tvoria neskutočné vzory a v diaľke sa črtá robustná hora Black Mountain.

Veľké piesočné duny, Colorado

foto

Aj na piesočných dunách si môžete zajazdiť ako na svahu.

FOTO: depositphotos.com

Zasnežené chodníky údolia nie sú jedinými svahmi, po ktorých sa môžete prejsť v Colorade. Medzi pohorím San Juan a Sangre de Cristos sa tiahne viac ako 77 kilometrov štvorcových piesočných dún. Putovanie najväčšími dunami v Severnej Amerike môžete zakončiť zjazdením „piesočných vĺn“. Odnesiete si jedinečný zážitok! Piesočné duny sa nachádzajú asi štyri hodiny jazdy autom od Denveru.

Bisti, Nové Mexico

foto

Na prvý pohľad trochu strašidelné prostredie v Novom Mexiku.

FOTO: depositphotos.com

Z krajiny, ktorá prechádza severozápadom Nového Mexika, cítiť poriadne strašidelnú atmosféru. Keď zapadá slnko, poodivné veže vrhajú zlovestné tiene. Krajina, ktorá je dnes súčasťou teritória Navajo, bola kedysi morom. Keďže však voda v priebehu času zmizla, zanechala po sebe hrubú vrstvu bridlice, uhlia a ďalších materiálov, ktoré boli nedotknuté viac ako 50 miliónov rokov. Nie je sa preto veľmi čomu čudovať, že tu bolo nájdených toľko dinosaurích fosílií.

Whitefaice Mountain, New York

foto

Občas je z tohto miesta v New Yorku vidieť až do Kanady.

FOTO: depositphotos.com

Schodisko Ridge Trail v New Yorku je vlastne kamenný chodník obklopený zelenými kopcami. Hoci je vystúpenie na vrchol trochu namáhavé, odmena stojí za to. Žulová veža ponúka nádherný výhľad na jazerá a okolie. Za jasného dňa môžete vidieť dokonca až do Vermontu alebo Kanady.

Mesa Verde, Colorado

foto

Neuveriteľné dediny vytesané do kameňa.

FOTO: depositphotos.com

Úchvatný dôkaz toho, čo všetko dokázali vytvoriť naši predkovia, nájdeme v národnom parku v Colorade. Dediny vyhĺbené v skalách sa datujú približne až do roku 600 nášho letopočtu. V súčasnej dobe je v národnom parku päťtisíc archeologických nálezísk, vrátane šesťsto skalných obydlí. Najväčším súborom obydlí je Cliff Palace.

Hamiltonov bazén, Texas

foto

V nádhernom prírodnom jazierku v Texase sa môžete aj okúpať.

FOTO: depositphotos.com

Nenechajte sa pomýliť tým, čo vidíte na obrázku. Naozaj je to miesto, ktoré nájdete v USA a nie napríklad v Mexiku. Približne 37 kilometrov od mesta Austin sa nachádza smaragdovo zelená jaskyňa, kam dopadá voda z viac ako 15-metrovej výšky. Pri prechádzke okolo prírodného bazéna môžete obdivovať kvaple, ktoré tu príroda vytvorila. A potom smelo do vody!

Fly gejzír, Nevada

foto

Úžasný umelý gejzír stojí na súkromnom pozemku, pozrieť si ho ale môžete aj z neďalekej cesty.

FOTO: Jeremy C. Munns

V nevadskej Black Rock Desert sa vypína dúhový gejzír, o ktorom vie len málo cudzincov. A to je ešte o dôvod viac, aby ste ho pri svojej ceste po Amerike neobišli. Umelý geotermálny gejzír chrlí vodu do výšky 1,5 metra. Vznikol vlastne náhodou pri prieskume geotermálnej energie na tomto mieste. Rozpustené minerály začali rásť a vytvárať travertínový kopec, na ktorom je gejzír umiestnený a ešte stále rastie.

Zaujali vás tieto mieste a chceli by ste si ich pozrieť na vlastné oči? Alebo sa chystáte na trip po Amerike už dlhšie? Splňte si svoj sen s cestovnou agentúrou verne.sk! V jej ponuke nájdete veľa možností na ubytovanie v USA, presne na mieste, ktoré chcete navštíviť. Ak potrebujete poradiť, ozvite sa nám, a spoločne pre vás ušijeme váš výlet do Ameriky na mieru!

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.