Adrenalín a rýchle autá: TOP atrakcie v zábavnom parku Ferrari World v Abu Dhabi

 

Ferrari World v Abu Dhabi patrí k najobľúbenejším turistickým atrakciám.

FOTO: facebook Ferrari World

Ferrari World v Abu Dhabi sa dlho hrdil titulom najväčší krytý zábavný park na svete. Hoci o toto prvenstvo prišiel, keď otvorili v Dubaji IMG Worlds of Adventure, stále stojí za návštevu. Počas dovolenky v Abu Dhabi by si ho nemali nechať ujsť fanúšikovia svetoznámej značky či seriálu Formula 1.

K množstvu atrakcií vo Ferrari World pribudli na začiatku tohto roka adrenalínové „Lietajúce esá“, ktoré sa uviedli hneď niekoľkými svetovými rekordmi. Najstrmší a najrýchlejší kolotoč inšpirovanými lietadlami má sklon 51 stupňov. Atrakcia nie je nič pre slabšie povahy, návštevníci na nej zažijú desaťkrát stav beztiaže, dve inverzie a dĺžku 1,5 kilometra prejdú rýchlosťou 120 kilometrov za hodinu. Za jej vznikom treba hľadať obrovskú vášeň Enza Ferrariho v letectve. Ferrari World chystá aj ďalšie tri novinky, ktoré by sa mali spustiť v nasledujúcich dvoch rokoch.

Najnovšou atrakciou pre rodiny s deťmi je Benno’s Great Race. Hostia sedia v autách inšpirovaných športiakom Ferrari 458 Italia, kde si môžu otestovať svoje herné schopnosti. V novom juniorskom výcvikovom tábore sa môžu deti šplhať, skákať a vyskúšať si voľný pád z farebných veží a žeriavov pod vedením vyškoleného personálu. Z Abu Dhabi sa stále viac stáva miesto na exotickú rodinnú dovolenku, preto je viac rodinných atrakcií v parku doslova nutnosťou. 

foto

Atrakcia Lietajúce esá vo Ferrari Worlde v Abu Dhabi je len pre odvážnych.

FOTO: ferrariworldabudhabi.com

TOP atrakcie Ferrari World

Formula Rossa – osvedčená atrakcia je najrýchlejšou horskou dráhou na svete. Aj „vyslúžilí adrenalínoví šialenci“ si možno dvakrát rozmyslia, či naskočia do auta, ktoré s nimi dosiahne zrýchlenie z nuly na 240 kilometrov za hodinu za 4,9 sekundy. Asi sa nebude čudovať, že pred nástupom dostanete aj ochranné okuliare.

Scuderia Challenge – špičkové závodné simulátory sú veľmi podobné tým, ktoré pri tréningoch používajú jazdci stajne Ferrari. Veľmi rýchlo vďaka nim zistíte, či by z vás bol druhý Michael Schumacher.

Driving Experience – atrakcia, ktorá splní sen každému milovníkovi štýlovej jazdy. V aute Ferrari California sa povozíte okolo polostrova Yas, na ktorom je zábavný park vybudovaný. Po ruke vám bude expert Ferrari, ktorý vám v prípade núdze pomôže alebo poradí. Najlepšie je, že si túto jazdu môžete užiť spolu s vašimi priateľmi, pre ktorých sú voľné zadné sedadlá. Ale pozor! Na jazdu potrebujete platný vodičský preukaz.

Karting Academy – na 290 metrov dlhej trati inšpirovanej okruhom F1 Yas Marina si so svojimi priateľmi zmeráte sily a zistíte, kto by sa viac hodil na pozíciu pilota F1. Nezabudnite, že ide o časovo obmedzenú atrakciu, preto je najlepšie zarezervovať si jazdu hneď po príchode do parku.

Speed of Magic – Multisenzorovú 4D atrakciu si zamilujú predovšetkým deti. Fascinujúce dobrodružstvá malého chlapca Nella ich prevedú cez fantastický vesmír, hlbiny oceána, strmé útesy a ľadovú jaskyňu. Simulátor otrasie všetkými zmyslami – návštevníci pocítia každú zmenu teploty, vlhkosti, svetla alebo pohybu.

Made in Maranello – trochu iným zážitkom je atrakcia, ktorá deti a ich rodičov zavedie za múry slávnej továrne Ferrari v Maranelle. Pri prehliadke zistíte, ako sa vyrába Ferrari GT – od prvých fáz návrhu, cez spracovanie súčiastok až po finálnu montáž a testovanie na okruhu Fiorano Ferrari.

Možností, ako stráviť príjemný deň vo Ferrari Worlde je množstvo. Každý si tu nájde atrakciu, ktorá mu bude vyhovovať. Samozrejme, základnou podmienkou je, aby ste boli fanúšikom Ferrari.

foto

Ferrari World v Abu Dhabi je miesto pre super rodinnú zábavu.

FOTO: facebook Ferrari World

 

Tipy a triky

Zábavný park Ferrari World sa nachádza na polostrove Yas v Abu Dhabi neďaleko skutočnej dráhy F1 – Yas Marina. Najjednoduchšie sa do parku dostanete taxíkom, od centra Abu Dhabi je to približne 30 minút. Nebojte sa, park určite neprehliadnete. Jeho strecha vo farbách budovy na vás bude kričať už zďaleka. Akoby aj nie, keďže ide o najväčšie logo Ferrari vôbec.

Zábavný park Ferrari World je otvorený každý deň od jedenástej do ôsmej večer. Môžete si vybrať z troch druhov vstupeniek – bronzovej, striebornej a zlatej. Ceny sa pohybujú od 275 AED pre dospelých (cca. 67 eur) a 230 AED pre deti (cca. 56 eur). Ak si chcete len vyskúšať niektoré atrakcie a neplánujete v parku stráviť veľa času, môžete za jeden deň stihnúť aj návštevu vodného zábavného parku Yas Waterworld. Pre rodiny s deťmi je to ideálna kombinácia, vaši najmenší sa na hotel vrátia úplne vyšťavení, ale za to maximálne spokojní.

Exotická dovolenka v Abu Dhabi láka čoraz viac Slovákov. Dnes je to exotika, ktorú si môže dovoliť veľa dovolenkárov. Jej výhodou je, že si užijete teplo aj vtedy, keď už bude na Slovensku chladno a daždivo. A stačí vám na to len 5,5 hodinový let. Na dovolenku do Spojených arabských emirátov sa však môžete vydať viac-menej v ktoromkoľvek ročnom období. Vyberte si z našej bohatej ponuky na stránke www.verne.sk!

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.