10 dôvodov, prečo ísť na dovolenku do Dominikánskej republiky

Doprajte si aj vy exotickú dovolenku v Dominikánskej republike.

FOTO: depositphotos.com

Dominikánska republika je najobľúbenejšou destináciou na exotickú dovolenku v Karibiku. Čisté biele pláže a all inclusive rezorty sú pre turistov magnetom. V krajine ale pocítia aj zmes kultúry, histórie a ohromujúcej prírodnej krásy. Hlavnými turistickými centrami sú oblasti Puerto Plata, Punta Cana, La Romana a Samaná. No kultúrnym klenotom je hlavné mesto Santo Domingo, zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Okrem dobre vyvinutých plážových letovísk a svetových golfových ihrísk je Dominikánska republika domovom obrovských koralových útesov, vodopádov, džungle, osamotených ostrovčekov, borovicových lesov a najvyšších vrchov v Karibiku. Rôzne ekosystémy vytvorili prostredie, kde si každý nájde niečo pre seba. Dobroduhovia zamieria do hôr, milovníci vody šnorchlujú pozdĺž pobrežia, ďalší sa potápajú, jazdia na kajakoch, plávajú a surfujú. V tom správnom čase sa navyše dajú pozorovať veľryby. Nie je sa preto čomu čudovať, že na dovolenku do Dominikánskej republiky sa hrnú turisti z celého sveta. Nasledujúce dôvody určite presvedčia aj vás!

1. Santo Domingo

Metropola Dominikánskej republiky je najstarším mestom v Novom svete, kde ostávajú zachované klenoty bohatej histórie a kultúry. Najvyššie na zozname pokladov mesta je Zona Colonial, stará časť na zozname UNESCO s dláždenými uličkami, nádhernou španielskou koloniálnou architektúrou a výbornými reštauráciami. Asi najvýznamnejšou pamiatkou je prvá katedrála Ameriky, najstaršia existujúca katedrála v Severnej a Južnej Amerike. Úžasné je aj Múzeum kráľovských domov a Alcázar de Colón zo začiatku 16. storočia, ktorý dal postaviť syn Krištofa Kolumba. K ďalším zaujímavostiam mesta patrí Kolumbov Palác, Pevnosť Ozama, Národná botanická záhrada a Malecón, malebná prímorská promenáda.

Santo Domingo(1).jpg

Santo Domingo počas svojej exotickej dovolenky musíte vidieť!

FOTO: depositphotos.com

2. Východný národný park

Parque Nacional del Este, súčasť dedičstva UNESCO, je ukážkovým stanovišťom, kde žijú stovky druhov rastlín a živočíchov, vrátane 112 druhov vtákov. Rezervácia zahŕňa tiež jeden z najväčších karibských morských parkov s obrovským systémom koralových útesov. V tropických vodách žijú štyri druhy morských korytnačiek, mrože, delfíny a početné druhy rýb. V systéme jaskýň si návštevníci parku môžu obzrieť príklady pred kolumbovského umenia alebo si odpočinúť na niektorej z odľahlých pláží parku. Obľúbenou aktivitou je výlet na piesočnatú pláž Isla Saona.

3. Punta Cana

Oblasť Punta Cana na východnom cípe Dominikánskej republiky je jednou z najobľúbenejších turistických lokalít na ostrove. Stredisko je známe svojimi krásnymi plážami (favoritom je určite pláž Bavaro) a vychytenými golfovými ihriskami. Tí, ktorí hľadajú trochu pokojnejší život a pomalšie tempo, môžu zamieriť na sever do malebnej rybárskej dediny El Macao. Jej verejná pláž je obľúbená najmä u surferov.

4. Playa Dorada

Len pár minút od centra mesta Puerto Plata sa nachádza jedna z najobľúbenejších destinácií na severe ostrova – Playa Dorada. Masívny rekreačný komplex dopĺňajú úseky pláží posiate ležadlami a kokosovými palmami. Oblasť bola prvým turistickým letoviskom v krajine, čomu zodpovedajú aj desiatky reštaurácií, nákupné centrá a golfové ihriská.

5. La Romana

La Romana na juhovýchodnom pobreží Dominikánskej republiky je domovom Altos de Chavón, repliky remeselníckej dediny zo 16. storočia. Návštevníci tu tiež objavia luxusný rezort Casa de Campo, ku ktorému patria hotely, krásne upravené záhrady, jazdecká škola a tenisové kurty. Na výzdobe miestností sa podpísal aj známy dominikánsky dizajnér Oscar de la Renta. Južne od La Romana leží Isla Catalina, ostrovček ktorý loďou denne navštívia tisícky turistov.

 

Altos de Chavon,.jpg

Krásne mestečko Altos de Chavón.

FOTO: depositphotos.com

6. Polostrov a zátoka Samaná

Oblasť posiata ostrovčekmi s plážami lemovanými palmami je útočiskom pre množstvo vodných živočíchov. Od polovice januára do konca marca je Samaná domovom veľrýb, ktoré tu rozširujú svoje potomstvo. Nezabudnuteľným zážitkom sú výlety na lodiach do ich blízkosti. K tomuto sviežemu polostrovu patrí aj populárny Parque Nacional Los Haitises, ktorého súčasťou sú ostrovy pokryté džungľou, čistými potokmi a hustými mangrovníkovými lesmi. V parku uvidíte jedinečné skalné útvary (mogotes) vystupujúce z mora. Za návštevu stojí aj vodopád Salto El Limón rovnako ako pláž Playa Rincon, jedna z najkrajších v krajine. Populárnymi aktivitami na polostrove Samaná sú jazda na koni, pešia turistika, jazda na bicykli a ornitológia.

7. Jarabacoa

Cieľ ekoturizmu Jarabacoa leží v pohorí Cordillera Central, ktoré sa môže pochváliť borovicovými lesmi, riekami, vodopádmi a najvyššími vrchmi. Návštevníci ocenia miernejšiu vysokohorskú klímu a členitý terén s mnohými cestami, ktorý je vhodný pre horskú cyklistiku, pešiu turistiku a horolezectvo.

8. Jazero Enriquillo

Jazero Enriquillo je najnižší bod a najväčšie slané jazero v Antilách. Je domovom hojného počtu plameniakov a leguánov. Ostrov v jeho strede je známy ako jedna z najväčších divokých oblastí, kde žijú krokodíly. V parku žije viac ako 106 druhov rastlín a 62 druhov vtákov.

plameniaky.jpg

Počas exotickej dovolenky môžete stretnúť aj plameniaky.

FOTO: depositphotos.com

9. Bazilika Panny Márie z Altagracie

Moderná Basilica de Nuestra Senora de la Altagracia je príkladom modernej sakrálnej architektúry a popredné pútnické miesto v Latinskej Amerike. Každý rok sa 21. januára v kostole koná omša, na ktorej sa zúčastňujú pútnici z celej krajiny.

10. Najlepšie hotely

Exotická dovolenka v Dominikánskej republike je pre každého – menej náročné aj náročnejšieho turistu, aj pre rodiny s deťmi. Stačí si len vybrať ten správny hotel. Obľúbený hotel pre rodiny v oblasti Punta Cana je all inclusive rezort Luxury Bahia Principe Fantasia****. Pre deti bude určite vrcholom dovolenky vodný zábavný park s bazénom a detským kútikom.

luxury bahia principe

Ideálny hotel pre rodiny s deťmi – Luxury Bahia Principe Fantasia.

FOTO: archív verne.sk

Obľúbený all inclusive hotel je aj Iberostar Punta Cana****, ktorý leží priamo na pláži Bavaro. K vybaveniu hotela patria dve bufetové reštaurácie, päť reštaurácií so špecialitami (medzinárodnými, mexickými, orientálnymi, steakhouse a gurmánska reštaurácia). Pre deti je určený detský bazén, miniklub, teenage klub a ihrisko.

iberostar

Obľúbený hotel Iberostar Punta Cana uspokojí každého hosťa.

FOTO: archív verne.sk

Príjemný a o niečo lacnejší je Sirenis Cocotal Beach Resort****, v ktorom tiež nechýbajú all inclusive služby. Pre svojich hostí má pripravené množstvo športových a zábavných aktivít. Deti aj sa môžu vyblázniť v troch bazénoch a aquaparku. Pre dospelých je určená diskotéka v nočnom klube alebo kasíno.

cocotal

Vychutnajte si dovolenku v Dominikánskej republike v hoteli na krásnej pláži priamo pri mori.

FOTO: archív verne.sk

Už sa neviete dočkať, kedy vyrazíte? Najviac hotelov na dovolenku v Dominikánskej republike nájdete aj v ponuke našej cestovnej agentúry verne.sk! Neváhajte a vyberte si ešte dnes.

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.