Vyberte si svoju dovolenku v Egypte! V týchto hoteloch si ju užijete najlepšie

Dovolenka v Egypte je medzi Slovákmi stále obľúbená.

FOTO: archív verne.sk

Dovolenku v Egypte si už vyskúšalo mnoho Slovákov. A hoci v posledných rokoch sa objavil mierny útlm, dnes sa turisti opäť do tejto krajiny vracajú. Nie je sa čomu čudovať, veď krajina má pre turistov nezameniteľné čaro. Niekto chce obdivovať vysoké pyramídy, iný túži po plavbe po Níle, ďalší sa už nevie dočkať potápania v Červenom mori.

Po dni strávenom pri mori či priamo v mori si každý chce oddýchnuť. Egyptské hotely to veľmi dobre vedia a svojim hosťom ponúkajú kvalitný servis. Navyše stále platí, že dovolenka v Egypte je pomerne lacná záležitosť, ktorú si môže dovoliť každý. A nemusíte sa pritom uspokojiť s menej ako štvorhviezdičkovým hotelom s kvalitnými službami. Z ponuky našej cestovnej agentúry verne.sk sme pre vás vybrali tri hotely, v ktorých zaručene prežijete skvelú dovolenku.

The Grand Hotel Hurghada****

Nachádza sa priamo na krásnej súkromnej pláži s promenádou v priestrannom, pestovanom parku. The Grand Hotel Hurghada**** je obzvlášť obľúbený medzi všetkými, ktorí na dovolenke hľadajú pokoj, pretože tu budete oddychovať od prvej chvíle. Od centra Hurgady je vzdialený asi desať kilometrov, no každý deň do mesta premáva zdarma shuttle bus. V blízkosti hotela však nájdete nákupné centrum „Grand Mall“ s obchodmi, barmi, reštauráciami, kaderníckym salónom, biliardom, malým supermarketom a kvetinárstvom.

hurgada

V Grand Hotel Hurghada si užijú dovolenku dospelí aj deti.

FOTO: archív verne.sk

Ani v samotnom hoteli vám nebude nič chýbať. Špeciality kuchyne vyskúšate v niektorej z troch reštaurácií. Nakúpite si v obchode so suvenírmi, zacvičíte vo fitnes centre a príjemne posedíte v piano bare. Dokonca si v hoteli splníte aj svoj sen naučiť sa potápať. Aquacentrum ponúka nielen potápačské kurzy, ale aj ďalšie športové aktivity ako napríklad windsurfing. Očakávať môžete tiež viacero bazénov a plážových barov.

Ak plánujete rodinnú dovolenku, deťom nebude v hoteli tiež nič chýbať. Detský miniklub funguje šesť dní v týždni a poskytuje pestrý program. Navyše hotel ponúka stravovanie vo forme all inclusive, takže sa nemusíte báť, že by vám niečo mohlo chýbať.

Makadi Palace*****

Hotel v Makadi Bay je ideálny pre všetkých potápačov a šnorchlistov vďaka bohatým horalovým útesom. Hotel Makadi Palace***** leží asi 30 kilometrov južne od Hurgady priamo na rozsiahlej súkromnej pláži, kde budete objavovať ohromujúci koralový útes s množstvom morských živočíchov. Aby ste si mohli šnorchlovanie vychutnať naozaj bezstarostne, nezabudnite si pribaliť aj obuv do vody.

makadi palace

Užite si dovolenku s celou rodinou v hoteli Makadi Palace v Makadi Bay.

FOTO: archív verne.sk

Nuda v hoteli určite nehrozí. Keď sa vám zachce, naskočíte na bezplatný shuttle, ktorý vás odvezie do centra Hurgady. Alebo sa môžete prejsť po plážovej promenáde a zájsť k blízkym hotelom. V Joker bare sa konajú medzinárodné zábavné programy, piano bar Stan Getz pozýva na pohárik v spoločnosti živej hudby. K dobrej dovolenke patrí aj dobrá kuchyňa. V hoteli máte na výber hneď niekoľko reštaurácií, ktoré vám môžu sprostredkovať príjemný zážitok z jedla. Vynikajúca kuchyňa sa podáva v dvoch hlavných reštauráciách The Dome a Melange. Delikatesy Ďalekého Východu ponúka Thai Graden, na šalátoch a ľahších jedlách si pochutíte v Discovery Restaurant. Navštíviť však môžete aj ďalšie reštaurácie – Rendezvous, Sunset Grill Restaurant alebo Botanical Garden so stredomorskými špecialitami.

Aby vám nechýbal pohyb, nezabudnite si každý deň dopriať tenis na šiestich tenisových kurtoch, futbal, stolný tenis, plážový volejbal, aerobik, vodný aerobik a ďalšie športové aktivity. Po promenáde sa dostanete do Aquarius Dive School, kde vás naučia všetko potrebné na potápanie. Samozrejmosťou je aj detský klub s nabitým programom.

Sunwing Waterworld Makadi*****

V tesnej blízkosti hotela Makadi Palace***** stojí Sunwing Waterworld Makadi*****, ktorí si stopercentne zamilujú najmä najmladší dovolenkári. Tí tu totiž objavia obrovský bazén a aquapark s rôznymi vodnými kĺzačkami, vodopádmi, bazénmi s vlnami aj bez nich. Priamo v prednej časti súkromnej pláže sa tiahne koralový útes, kde sa môžete bez starostí potápať. Plážovou promenádou sa dostanete k Makadi Mall s niekoľkými barmi a reštauráciami.

sunwing

Sunwing Waterworld Makadi vás naláka na krásnu architektúru a vodný park.

FOTO: archív verne.sk

Ani v samotnom hoteli postavenom v orientálnom štýle nechýba viacero reštaurácií a barov s vnútorným aj vonkajším posedením. V bare na plážovej promenáde sa každý večer koná nejaký zábavný program, večerov so živou hudbou a rôznych šou sa môžete zúčastniť aj priamo v hoteli. Spoločne s ďalšími hosťami sa stretnete na aerobiku alebo vodnej gymnastike, ale môžete si tiež zahrať biliard, stolný futbal alebo futbal a nezabudnite navštíviť aj potápačské centrum Aquarius priamo na pláži.

O deti bude dobre postarané v detskom klube, ktorý je otvorený šesť dní v týždni, požičať si môžete aj ohrievače fliaš, plážové a vodné hračky či dokonca prebaľovací pult. Väčšie deti určite ocenia zmrzlinu a vafle ako súčasť all inclusive. 

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.