Nezvyčajné umenie v Amazónii: Umelec chce zachrániť prales ľudskými tvárami

Amazonský dažďový prales má väčšina z nás zafixovaný ako obrovskú plochu zelených stromov, neobyčajnej prírody. Hovorí sa mu aj „pľúca Zeme“, preto by sme si ho mali vážiť a ochraňovať. V súčasnosti to však úplne takto nefunguje. Práve naopak, dažďový prales v Amazónii je obeťou vyrubovania stromov a bezohľadného správania. Mladý Francúz sa pokúsil všetko zmeniť. 

World First Street Art in the Rainforest @time @nytimes @natgeo @streetartglobe @streetartnews @artsy @artefr @themuseumofmodernart @tate @guardian @bbcnews @graffitiartmagazine @galerietaglialatella

Fotka uverejnená používateľom Philippe Echaroux (@philippe.echaroux), Nov 5, 2016 o 5:17 PDT

Philippe Echaroux je fotograf a umelec, ktorý vytvoril projekt v priamo v amazonskom dažďovom pralese. Je navrhnutý tak, aby upozornil na kritickú situáciu kmeňa Suru, ktorý zasiahlo odlesňovanie. Svetelnou projekciou vytvoril na stromoch tváre ľudí, ktorí pochádzajú z tohto kmeňa.

THIS IS AMAZONIA !!! Video Link in the Bio ! @galerietaglialatella

Fotka uverejnená používateľom Philippe Echaroux (@philippe.echaroux), Nov 3, 2016 o 11:01 PDT

Podľa neho sú obeťami masívneho výrubu stromov a „hľadačov zlata“, ktorí neváhali narušiť toto územie, aby sa dostali k ložiskám drahých kovov. Ilustráciami odvážnych ľudí, ktorých životy sú týmito zásahmi priamo ovplyvnené, chce pripomenúť celému svetu hrozbu, ktorá trvá v amazonskom pralese. „Keď vyrúbete strom, je to, akoby ste zabili človeka,“ myslí si umelec. Čo si o takomto umení myslíte vy?

World First Street Art in Amazonia. Video link in the Bio @nytimes @rpogrebin @nytmag @themuseumofmodernart @guardian @streetartnews @streetart_official @streetartglobe @galerietaglialatella

Fotka uverejnená používateľom Philippe Echaroux (@philippe.echaroux), Nov 10, 2016 o 3:19 PST

 

 

Autor: verne.sk

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.